Home Predstavljamo DA LI STE SLUŠALI DEČIJI HOR „PICCOLO“?

DA LI STE SLUŠALI DEČIJI HOR „PICCOLO“?

480
0

Dečiji hor „Piccolo“ je osnovan u septembru 2006. godine u Sremskoj Mitrovici u okviru Udruženja za kreativni razvoj dece „Piccolo“. Za nešto  više od deset godina rada u horu je pevalo više stotina dece dok su neka deca uz hor odrasla. Hor ima stotinu članova i podeljeni su u tri uzrasne grupe. Najmlađi članovi pevaju u muzičkom zabavištu (deca do pet godina) dok najstariji pevaju u „teenage“ grupi „Piccoline“.

Uživaju pevajući na različitim gradskim manifestacijama ali i u nastupima u drugim gradovima. Rado pevaju i na sportskim dešavanjima i imaju odličnu saradnju sa KK Mega Leks i Plivačkim savezom Srbije kojima su njihove pesme „Mega“ i „Sport broj jedan“ postale himne. Sarađuju i sa udruženjima nacionalnih manjina kao i sa različitim humanitarnim organizacijama.

Pevali su u Novosadskoj Sinagogi u okviru projekta „Muzičari velikog srca“ i u Sava Centru u okviru saradnje sa „Državom dece Dekalend“.  U prethodnom periodu mogli ste ih gledati i na RTS – u i RTV – u.

I ove godine, kao i prethodnih pet organizuju „Raspevano proleće“ u Sremskoj Mitrovici u okviru koga više od stotinu dece pokaže svoje umeće pevanja.

Hor vodi prof. mr Dušanka Gavrilović koja je i autor njihovih pesama.

Njihove pesme možete da slušate i na našem radiju.

Kako lepo izgledaju dok pevaju možete pogledati na YOUTUBE a više o njima saznajte na njihovoj fejsbuk stranici.

 

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here