Home Predstavljamo UPOZNAJTE SE SA DEČIJIM EKOLOŠKIM ČASOPISOM “ČUVARI RAVNICE”

UPOZNAJTE SE SA DEČIJIM EKOLOŠKIM ČASOPISOM “ČUVARI RAVNICE”

70
0

Dečiji ekološki časopis „Čuvari ravnice“ je namenjen deci osnovnoškolskog uzrasta. Kroz tekstove i interaktivnu komunikiaciju sa učenicima osnovnih škola putem časopisa se skreće pažnja na značaj očuvanja životne sredine u svom okruženju i značaj toga na globalnom planu.

Svrha ekološkog vaspitanja nije usvojiti što više znanja, već izgraditi pozitivan odnos učenika prema životnoj sredini. Posebno se to odnosi na razvoj stava „i ja mogu učiniti nešto za svoju životnu sredinu!“.

Počevši od motivacije učenika da se brinu o svojoj kući, ulici, školi i mestu razvijaju se učenikove samostalnosti i inicijative, sve se više jača i mogućnost učvršćivanja takvog stava i odnosa.

Cilj časopisa je razvijanje svesti o potrebi i mogućnostima ličnog angažovanja u zaštiti životne sredine, usvajanje i primena principa održivosti, etičnosti i prava budućih generacija na očuvanu životnu sredinu.

Časopis se distribuira se putem prodaje na kioscima u Vojvodini i putem pretplate.

U kreiranju časopisa aktivno učestvuju učenici sa svojim učiteljicama i nastavnicama kroz projekat ŠKOLSKI ZELENI PRESS. Učenici nas izveštavaju o pozitivnim i negativnim pojavama u svojoj životnoj sredini  tekstovi se publikuju na internet stranici http://skolskizelenipress.blogspot.rs/, u časopisu i u okviru dečije ekološke emisije „Pitam se, pitam se“ na RTV Vojvodina (http://media.rtv.rs/sr_ci/pitam-se/27292).

Takođe neke od TV izdanja ŠKOLSKOG ZELENOG PRESS-a možete pogledati i na YOUTUBE kanalu.

Uključite se i vi. Informacije o tome kako se pripremaju radovi možete pročitati na ŠKOLSKOM ZELENOM PRESS-u http://skolskizelenipress.blogspot.rs/.

PRIDRUŽITE SE „ČUVARIMA RAVNICE“!

Neki prethodni brojevi časopisa se mogu pogledati na internet adresi http://issuu.com/sasajovanovic

Informacije o časopisu možete naći i na internet stranici.

http://cuvariravnice.blogspot.rs/

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here