Home Zanimljivosti PRVA ŽENA KOJA JE POSETILA BAŠ SVAKU DRŽAVU NA PLANETI…

PRVA ŽENA KOJA JE POSETILA BAŠ SVAKU DRŽAVU NA PLANETI…

59
0

Amerikanka Kasandra De Pekol je odlučila da obiđe sve suverene države sveta i svoju nameru je ispunila. Proputovala je bukvalno ceo svet za malo više od godimu i po dana i oborila je Ginisov rekord kao osoba koja je najbrže obišla SVE suverene države sveta!

Kasandra De Pekol (27) je svoju avanturu započela u julu 2015. godine, kada je započela svoje putovanje koje je nazvala „ekspedicija 196“ (Expedition196).

Radila je u velikoj korporaciji dala je otkaz 2012, i posvetila se ostvarivanju svojih snova. Danas, ona sebe opisuje kao „svetsku putnicu, istraživača, ekološku aktivistkinju i edukatora“.

Na sajtu „Ekspedicije 196“ navodi se da je njen san još od srednje škole bio da proputuje sve zemlje sveta, i da je za 25. rođendan odlučila da „napravi prvi potez“.

Ona je putovala kao ambasadorka mira u ime Međunarodnog instituta za mir kroz turizam, a troškove su, nakon što je njena ušteđevina potrošena, pokrivali sponzori.

Kasandra je u svakoj zemlji koju je posetila provela između tri i pet dana, prenosi „Indipendent“, a ona priznaje da je tokom proteklih godinu i po dana bila i u opasnim situacijama: „Dešavalo mi se da me maltretiraju i doživljavala sam i neprijatnosti koje muškarac na mom mestu sigurno ne bi imao“, ispričala je ona za „Dejli mejl“.

„Ljudi sebi svašta doživljavaju, i bilo je situacija u kojima su mislili da mogu da me iskoriste jer sam žena, da me prevare kad menjam novac ili kad mi vraćaju kusur… Da očekuju od mene da sa njima razgovaram samo zato što sam žensko i dopadam im se. Ali, ja ne tolerišem nejednakost ni na jednom polju“, poručuje Kasandra.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here