Home Bajke i priče МОЈА ШКОЛА – Лазар Ралић, 8. разред, ОШ “Драгољуб Илић“ – Драчић

МОЈА ШКОЛА – Лазар Ралић, 8. разред, ОШ “Драгољуб Илић“ – Драчић

190
0

Школа није место где само долазиш да радиш тешке задатке из физике, математике и тешке контролне из других предмета. Она је једно посебно место где се стичу пријатељства и друга разна искуства као што су прве љубави.

Моја школа се зове “Драгољуб Илић”. Она се налази у једном лепом селу Драчић, близу града Ваљева. То је највиша и најлепша зграда у том селу. Ова школа је сама по себи посебна, а највише по томе што је окружује прелепа природа са шумом и пашњацима на којима се могу видети разне животиње. У ову школу идем још од предшколског и у њој сам провео највећи део свога времена. Када сам кренуо у пети разред, све ми је било помало чудно јер виш нисам био у својој учионици са својом учитељицом.

Брзо сам се привикао на нове кабинете, наставнике и предмете од којих ме је посебно занимала информатика, и још од тада ми је жеља да се бавим програмирањем. Моја школа има два спрата са приземљем и поткровљем. Са десне стране школе се налази фискултурна сала са многим занимљивим стварима које нам служе за разне спортове и она је сигурно најомиљенији део школе све деце. У поткровљу школе се налази библиотека са разним лектирама и енциклопедијама. У мојој школи најлепши кабинет је кабинет страних језика. Испред школе се налази игралиште које је тренутно у фази реновирања јер се прави терен за фудбал и кошарку.

Наставници су добри према нама и много се труде да нам помогну да боље савладамо неку лекцију и касније што бољу оцену да добијемо. Ја, ето, за нека четири месеца идем из ове школе и сама помисао на то ми ствара неку тугу у срцу, јер напуштам школу у којој сам учио пуних осам година и тих осам година се дружио са мојим другарима које ћу касније ређе виђати.

Свака школа је посебна на свој начин, али моја школа има нешто што друге школе немају, а то је природа која је окружује. И једно знам , никада је нећу заборавити.

Ментор: професор српског језика Слађана Матић

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here