Home Poznati DA LI ZNATE KO JE DIABOLIK?

DA LI ZNATE KO JE DIABOLIK?

106
0

Diabolik se pojavio 1962. godine predstavljajući lika u crnom kostimu sličnom onom koji je nosio Fantom. Autorke ovog autentičnog stripa su sestre Luciana i Anđela Guisani, koje su unele određene novine u svet stripa kao što je pojavljivanje negativca u glavnoj ulozi.

U crno belom svetu se svi dele na dobre ili loše, Diabolik je pravedan zločinac sa moralnim kodeksom koji nikada neće pogaziti.

Inače Diabolik je siroče kog su posle brodoloma spasili stanovnici izolovanag ostrva kojim vlada King, vođa zločinačke organizacije. Inteligentan i sposoban naučio je razne veštine i tehnologije. Njegav specijalan izum je formula kojom je stvorio materijal od kog je moguće napraviti bilo kakvu masku i pretvoriti se u drugu osobu.

Od tada kreće njegova karijera. Onaj ko mu pomogne će biti nagrađen, dok će onaj ko mu stane na put sigurno umreti. Kao i većina strip junaka i Diabolik ima svaju bolju polovinu. To je Eva Kant, udovica koju je namerovao pokrasti, ali su se zavoleli i od tada dele zajedničku sudbinu.

Nasuprot Dijabojiku i Evi imamo Ginka i njegovu verenicu Alteo. Ginko  je inače šef policije koji je ceo život posvetio hvatanju Diabolika.

Dijabolik spada među starije stripove na kioscima i on je treći najstariji serijal u Italiji, uz Teksa i Zagora.

SAŠA BOOKS

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here