Home Predstavljamo ЗА ПРЕДШКОЛЦЕ И УЧЕНИКЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА – ПОЧЕТНО МАТЕМАТИЧКО ОБРАЗОВАЊЕ У СТИХУ!

ЗА ПРЕДШКОЛЦЕ И УЧЕНИКЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА – ПОЧЕТНО МАТЕМАТИЧКО ОБРАЗОВАЊЕ У СТИХУ!

936
0

КЊИГА ЗА ВАШЕ МАЛИШАНЕ

О КЊИЗИ Мр Станка Какашић

 

Песмама о математичким појмовима, Саша Јовановић нам је дочарао те појмове онако како их деца могу доживети – да су им математички појмови блиски и једноставни, лепи, у ситуацијама како их деца доживљавају.

Песме су намењене деци у предшколском узрасту и нижим разредима основних школа. Свака од њих је заснована на математици науци. Дефиниције појмова дате су једноставно а тачно, баш онако какве оне јесу.

Довољно је да се песма прочита, да је деца чују и осете сву лепоту појма на који се она односи. Свака песма је веома животна, везана за дечије окружење и њихов живот и свет, те побуђује радост, весеље и свест да се нешто ново сазна и открије.

​​

Претпостављам да ће ова збирка песама о математичким појмовима, за млађи и старији узраст деце, бити једно животно откровење, да постоје тако лепе ствари које пружају деци математика  и учитељима задовољство  и жељу да и даље откривају математичке појмове кроз песму која им радост и весеље пружа.

Одавно сам имала жељу да видим да неко може и хоће лепоту и блискост математичких појмова да искаже стиховима. Необично, али лепо.

Сматрам да ова збирка песама о математичким појмовима треба да се штампа јер ће допринети да се прави мање грешака при формирању математичких појмова код деце и ученика. Допринеће да се види свестраност и једноставност  математичког образовања. Са жељом да ове песме прихвате васпитачи и учитељи, да деци дозволе да математику доживљавају на другачији начин и да математички појмови оживе са песмом.

 

 

​​ О КЊИЗИ Биљана Јововић, професор разредне наставе

 

 

Неке од песама, из збирке о математичким појмовима Саше Јовановића, прочитала сам ученицима у пригодним приликама и веома су им се допале.

Пожелели су и да их науче, а математички појам о којем је песма су прихватали брже од других појмова. Изразили су жељу да им прочитам још таквих песама а ја сам схватила да је то један врло једноставан начин да деца прихвате математичке појмове.

На тај начин им нису тешки и компликовани, већ врло једноставни и за њих дат на један интересантан, занимљив и близак начин.

Ова збирка песама ће бити још један пут да покажемо да математика није „баук“ већ нешто што је једноставно, лепо и применљиво у настави.

ОБРАЂЕНИ ПОЈМОВИ У КЊИЗИ

ВЕЛИКО И МАЛО, МАЛО МАЊЕ НАЈМАЊЕ, КРАТКО И ДУГАЧКО, НИСКО И ВИСОКО, УСКО И ШИРОКО, ДЕБЕЛО И ТАНКО, У и НА, ГОРЕ ДОЛЕ, ПОРЕД ПРАВО ИСПРЕД ИЗА, ИЗНАД ИСПОД, ЛЕВО – ДЕСНО, ИЗМЕЂУ, ЈЕДАН, ДВА, ТРИ, ЧЕТИРИ, ПЕТ, ШЕСТ, СЕДАМ, ОСАМ, ДЕВЕТ, ДЕСЕТ, ДАН, ЛИНИЈА, ЗАТВОРЕНА ЛИНИЈА, ГЕОМЕТРИЈСКЕ ФИГУРЕ, ДУЖ, СКУП, ПРЕСЛИКАВАЊЕ, ЕЛЕМЕНТИ СКУПА, ПОДСКУП, КРУГ, ЛОПТА, КОЦКА, КВАДАР, ВАЉАК, ВРЕМЕ

КАКО КУПИТИ КЊИГУ?

 

ЦЕНА: 300,00 СА ПОШТАРИНОМ

ПРОВЕРИТЕ НА МЕЈЛ sasjov@open.telekom.rs да ли књиге има на лагеру…

 

НАЧИН ПЛАЋАЊА

​Књига се може купити уплатом 300,00 динара по књизи на рачун издавача.

Правним лицима се на основу наруџбине издаје фактура а после уплате се књиге испоручују.

КАКО СЕ ПОПУЊАВА УПЛАТНИЦА  (физичка лица)?

УПЛАТИЛАЦ:

Име, презиме, улица, број, поштански број, место (АДРЕСА НА КОЈУ ЋЕ КЊИГА/Е БИТИ ИСПОРУЧЕНА)

СВРХА УПЛАТЕ:

Књига ПОЧЕТНО МАТЕМАТИЧКО ОБРАЗОВАЊЕ У СТИХУ (ПМО скраћено)

и број комада

​ПРИМАЛАЦ УПЛАТЕ:

Еколошко удружење „Зелено питање“, Змај Јовина 28, спрат 2, локал 238, Нови Сад

ИЗНОС:   _____________________________

ЖИРО РАЧУН: 160-330401-19

​ПОЗИВ НА БРОЈ:  Датум уплате

ДОКАЗ О УПЛАТИ СА АДРЕСОМ НА КОЈУ СЕ ИСПОРУЧУЈЕ КЊИГА ПОСЛАТИ ОБИЧНОМ ПОШТОМ (НЕ ПРЕПОРУЧЕНОМ) НА АДРЕСУ ИЗДАВАЧА:

 

​ЕКОЛОШКО УДРУЖЕЊЕ „ЗЕЛЕНО ПИТАЊЕ“

Змај Јовина 28, спрат 2, локал 238, НОВИ САД

​или скенирано на мејл sasjov@open.telekom.rs

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here