Home Svaštara VRTIĆI U NEMAČKOJ MUKU MUČE SA VASPITAČIMA

VRTIĆI U NEMAČKOJ MUKU MUČE SA VASPITAČIMA

811
0
Pixabay License

Mnogo nemačkih vrtića je pod dvostrukim pritiskom – nemaju dovoljno mesta da prime decu, a ne mogu da dođu do kvalifikovanih radnika da otvore kapacitete koji zvrje prazni, ukazalo je nacionalno Paritetsko udruženje.

Citirajući sopstvenu anketu zaposlenih u vrtićima i udruženja koja ih finansiraju, krovno udruženje samostalnih organizacija socijalnog i društvenog staranja navodi da je skoro polovina ispitanika izjavila da vrtići u kojima rade ne može da pronađe optimalan broj radnika.

Zbog toga, mnogi vrtići primaju manje dece nego što prostor dozvoljava.

Istovremeno, dve trećine anketiranih je reklo da, posebno u velikim, a manje u malim gradovima i ruralnim sredinama, ne mogu da prime svu decu kojima roditelji traže dnevni smeštaj.

Tri petine zaposlenih je nezadovoljno uslovima i odnosom broja dece i vaspitača, ocenivši da pod sadašnjim okolnostima ne mogu dovoljno da se posvete deci.

Paritetsko udruženje je istraživanje obavila tokom tri letnja meseca prošle godine, a među 1.171 anketiranih su vaspitači, sponzori vrtića i, najvećim delom od 84 odsto, upravnici vrtića.

https://rs.n1info.com/biznis/vrtici-u-nemackoj-muku-muce-sa-vaspitacima/

SAŠA BOOKS

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here