Home Info „СОВИЦЕ“ НА „ЗМАЈЕВИМ ДЕЧИЈИМ ИГРАМА“

„СОВИЦЕ“ НА „ЗМАЈЕВИМ ДЕЧИЈИМ ИГРАМА“

330
0

Средња група „Совице“, из вртића „Калимеро“, Предшколска установа „Радосно детињство“ – Нови Сад, је 9. јуна ове године, са васпитачицама Шараба Јеленом и Дукић Емином, учествовала на „Змајевим дечијим играма“.

О томе откуд „Совице“ на „Змајевим дечијим играма“ васпитачице кажу:

„Чули смо за конкурс „Змајевих дечијих игара“. У току једног јутарњег састанка, разговарале смо с децом о наступу… Шта је то, како изгледа, ко може да наступа, шта је важно… Консултовале смо се с децом о могућем нашем наступу и о томе шта би ми могли да покажемо?  Током истраживања гљива и дрвећа научили смо три песмице, пошто нисмо успели да се договоримо коју песмицу би певали, решили смо да их отпевамо све, пошто су кратке.

Заједничким промишљањем деце, родитеља и нас, решили смо проблем облачења и матрице. Родитељи су се организовали, донели нам мајице, боју за текстил, па је свако дете дало лични печат костиму за наступ.

Два родитеља су се удружила и направила матрицу за све три песме. Вежбали смо у нашој соби али и организовали неколико проба у сали за другаре из вртића који су нас охрабривали аплаузом и осмехом.

Схватиле смо да јавни наступ деци даје прилику да се осећају срећно, задовољно, самоуверено, само онда када  је њима смислен.“

БРАВО ЗА „СОВИЦЕ“!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here