Home Info САЧУВАЈМО ПЛАНЕТУ, НАЈЛЕПШУ НА СВЕТУ – Магдалена Пантић, пети разред, ОШ „Драгољуб...

САЧУВАЈМО ПЛАНЕТУ, НАЈЛЕПШУ НА СВЕТУ – Магдалена Пантић, пети разред, ОШ „Драгољуб Илић“, Драчић

258
0
Pixabay License

Награђен ученички рад написан поводом СВЕТСКОГ ДАНА ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

Драги другари, желим да вам се обратим поводом Дана планете Земље са жељом да нас бар овај дан подсети на обавезе које имамо према нашој лепој планети.

Сматрам да не треба да следимо пример претходних генерација које су зарад својих интереса успеле да угрозе станиште како животиња, тако и људи. Загадили су реке, а неке биљке и животиње нажалост можемо видети само у уџбеницима  јер су изумрле. Зато вас молим да се пробудите јер смо ми можда последња генерација која има прилку да сачува планету.

Када ћемо схватити да рибама у рекама нису потребне наше кесе и флаше, да лептир не треба да слети на лименку, већ на цвет! Зато, хајде, да засучемо рукаве и да почистимо прво нашу школу, наш парк и тиме дамо пример свим генерацијама да оно што не треба нама, не треба ни планети.  Планета ће знати да нам врати на најлепши начин бистрим потоком, мирисним цветом, чистом белом пахуљом и једним великим осмехом. Можда се наша реч неће далеко чути, али делима можемо убедити околину да имамо само једну планету. Када год имамо прилику, прошетајмо да што мање аутомобила загађује околину.

Чувајмо нашу планету и мирисну и здраву предајмо је свим будућим генерацијама.

Ментор Слађана Матић

SAŠA BOOKS

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here