Home Bajke i priče POUČNA PRIČA O SREĆI

POUČNA PRIČA O SREĆI

382
0

Moje je ime Sreća i sastavni sam deo života, života onih koji veruju u snagu ljubavi i života, onih koji veruju da je ljubav beskonačna.

A znate da sam u braku?

Davno sam se venčala za Vreme i ono vam je odgovorno za rešenje mnogih problema koji vam na početku izgledaju veliki i bezizlazni. Ono izgrađuje srca i ličnost, leči rane i pobeđuje tugu. Vreme i ja zajedno imamo troje dece. Naša su deca Prijateljstvo, Mudrost i Ljubav.

Prijateljstvo je najstarije dete lepo, iskreno, veselo i nasmejano. Zbližava ljude, a da pri tome nikoga ne ranjava već uteši svakoga kome se približi držeći ga za ruku.

Mudrost je naše drugo dete. Ona je pametna, sa čvrstim načelima i neprekidno uči i sve je zanima. Najsličnija je svom ocu Vremenu. Možete zamisliti kako je to kad njih dvoje koračaju zajedno – Mudrost i Vreme.

Najmlađa je Ljubav. Koliko posla s njom!!! Tvrdoglava je, uporna i prevrtljiva tako ponekad želi da živi na samo jednom mestu a onda se nakon nekog vremena seti i kaže da je stvorena da bi živela u dva srca, a ne samo u jednom. Ah, moja je Ljubav vrlo složena i zapletena osoba, tako da zna i pokoju nesmotrenost da počini i to samo kakvu (ponekad je ljudi znaju napraviti sebičnom)!

Kada do toga dođe na scenu moram pozvati njenoga oca. Vreme dođe i pokuša da pokrpi rane koje je njegova kćerka Ljubav izazvala, a često u pomoć priskoči i Mudrost, mada nije u svim slučajevima od velike koristi sa svom svojom pameću.

Jednom mi je jedna osoba rekla:
– Na kraju sve dođe na svoje, na ovaj ili na onaj način. Ako se stvari još nisu sredile i posložile znači da još nismo na našem pravom putu.

Zato, kažem vam, verujte mojoj porodici, mom suprugu Vremenu i mojoj deci Prijateljstvu, Mudrosti i Ljubavi.

Budete li imali poverenja u njih, znajte, da ću i ja, Sreća jednog dana svakako pokucati na vaša vrata.

P.S. Nemojte biti sebični, zajedljivi i puni mržnje, budite tolerantni i puni ljubavi za sve. I nikad se ne zaboravite smešiti!

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here