Home Info ODRŽANA TRIBINA „BEZBEDNOST DECE NA INTERNETU“

ODRŽANA TRIBINA „BEZBEDNOST DECE NA INTERNETU“

68
0

Projekat „Sto škola za detinjstvo bez bola“ podržalo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a logističku podršku dala je i Gradska opština Voždovac.

Dugogodišnji novinar i pisac Vlada Arsić održao je u voždovačkim osnovnim školama “Jajinci” i “Vojvoda Stepa” tribinu na temu “Bezbednost dece na internetu”.

U interaktivnom delu tribine đaci su imali priliku da saznaju na koji način mogu postati žrtve virtuelnog nasilja i kako da se u takvim situacijama preventivno zaštite. Zaštita dece na internetu podrazumeva fizičku, psihičku i moralnu bezbednost maloletnih lica tokom obavljanja svakodnevnih aktivnosti (surfovanje, četovanje, korišćenje društveno-socijalnih mreža i onlajn igrice). Deca moraju oprezno koristiti savremenu tehnologiju, zaključak je današnjeg predavanja.

Projekat “Sto škola za detinjstvo bez bola” podržalo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a logističku podršku dala je i Gradska opština Voždovac ispred koje su tribini prisustvovali načelnica Uprave Bojana Radaković, član Veća zadužen za školske i predškolske ustanove Miloš Stojanović i odbornica Tatjana Marković.

Ovakva predavanja sutra će moći da čuju i đaci OŠ “Vuk Karadžić” i OŠ “Vojvoda Putnik” u Ripnju.

http://www.telegraf.rs

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here