Home Zanimljivosti MOGUĆ ŽIVOT NA 40.000 PLANETA

MOGUĆ ŽIVOT NA 40.000 PLANETA

46
0

Mogućnost života postoji na oko 40.000 planeta, tvrde naučnici Univerziteta u Edinburgu. Škotski istraživači izračunali su da na 37.964 planete naše galaksije postoje uslovi za razvoj života, bića barem isto toliko inteligentnih kao što je čovek.
Astrofizičar Dankan Forgan razvio je kompjuterski program pomoću kog je uporedio podatke prikupljene sa svih 330 nama poznatih planeta i izračunao broj onih koje bi mogle da ispune uslove neophodne za život. Ova procena, rađena na osnovu faktora kao što su temperatura vazduha i dostupnost vode i minerala, proširena je potom na čitav Mlečni put. Forgan smatra da oblici života na tim planetama nisu na nivou ameba koje se mogu videti samo uz pomoć mikroskopa već da je reč o vrstama sličnih nama. On kaže da će ljudima trebati 300 do 400 godina da bi uspostavili kontakt sa susedima.
‘Verujem da je tačna procena o postojanju 361 inteligentne civilizacije. To su verovatno civilizacije veoma slične zemaljskoj ali je, takođe, vrlo moguće da su daleko naprednije od nas. Većina drugih planeta koje smo posmatrali starije su od naše što navodi na zaključak da postoje naprednije civilizacije od naše’, istakao je Forgan.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here