Home Info KIKINDA – MUZIČKI FESTIVAL

KIKINDA – MUZIČKI FESTIVAL

187
0

FESTIVAL MUZIKE ZA DECU

U organizaciji Dečjeg hora „Čuperak“ u Kikindi je održan 8. Internacionalni festival muzike za decu „Ta se pesma ljubav zove“. Publika je uživala u interpretacijama 17 solista iz Bosne i hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i naše zemlje

Gran pri festivala pripao je devetogodišnjoj Bojani Srdanović iz Novog Sada. Publiku i žiri oduševila je interpretacijom numere „Da ljubav kruži“. Autor muzike i aranžmana je Lado Leš, a teksta Tode Nikoletić.

„Imam pozitivnu tremu i jako sam srećna, moji roditelji i svi oni koji me podržavaju“, izjavila je pobednica.

Nagrada za životno delo i sveukupni doprinos stvaralaštvu za decu, pripala je autoru teksta pobedničke pesme Todi Nikoletiću. Ugledni književnik ističe da je najvažnija edukacija dece, odnosno ne samo dece.

„Ono što mi njima pružamo i mogućnost da se iskažu kroz ono što mi stvaramo, to je jedna lepa energija koju oni prenose dalje. I to je vrlo važno da bi dete naučili da stvara, jer samo nas stvaranje opravdava“, kaže Nikoletić.

Šarmantni Minja Subota, kao i na prethodnih sedam festivala, izvanredno je obavio ulogu voditelja.

„Evo, pogledajte. Dolaze nam deca, roditelji, kompozitori, pesnici, aranžeri iz čitavog regiona. Ova dva dana su praznik u Kikindi, praznik muzike za decu“, kaže Minja.

A, da bi Kikinda postala regionalni centar muzike za decu najzaslužnija je Svetlana Milić, kompozitor, tekstopisac i rukovodilac hora „Čuperak“.

„Kao organizator i koinicijator ove manifestacije više sam nego zadovoljna, pre svega, brojem učesnika, izborom numera, koje ste mogli sami da čujete, mojim horom „Čuperak“, koji je sat i po, i malo više, izdržao na sceni da isprati sve te numere, plesnim grupama i na kraju odlukom žirija koja je bila više nego pravedna“, kaže Milić.

Prepuna sala Narodnog pozorišta u Kikindi i dugotrajni aplauzi dokaz su da je Festival „Ta se pesma ljubav zove“ postao istinski praznik dečje muzike.

http://www.rts.rs/

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here