Home Zanimljivosti BIBLIOTEKA KOJA NE SPAVA!

BIBLIOTEKA KOJA NE SPAVA!

122
0

Filozofija ove nesvakidašnje biblioteke jeste „Želimo da obezbedimo mesto gde uvek možete da učite“. Biblioteke Nakajima za studente je otvorena 24 časa dnevno, 365 dana godišnje. Zato i ne čudi što je zovu „bibliotka koja ne spava“.

Veruje se da je biblioteka dizajnirana u okviru teme „Koloseum knjiga“ i da velikodušna upotreba drvne građe daje toplinu. Drvo koje je korišćeno za izgradnju biblioteke je zapravo visokokvalitetni japanski kedar (Akita Cedar) koji je odgajan u istoj oblasti gde se nalazi i biblioteka. Ako zatvorite oči, imaćete utisak kao da ste u šumi, jer čak i danas kada uđete u biblioteku možete osetiti miris kedra… vrlo opuštajuće!

Studenti koji ovde dolaze, mogu lako da se skoncentrišu a da ih niko ne ometa na posebnim radnim prostorima iza polica sa knjigama duž stepeništa. Ove stolice su obeležene bojama da bi označile tri različite visine. Zato svako može da pronađe odgovarajuće sedište, što je jako važno ako učite satima!

Biblioteka Nakajima ima preko 75.000 knjiga u svojoj kolekcije, oko 200 vrsta časopisa i novina, kao i oko 3.000 audio-vizuelnih materijala u biblioteci. Ako se plašite da nećete moći da pročitate nijednu knjigu, jer ste ipak u Japanu, ne brinite. Čak 60% knjiga je na stranim jezicima, zbog mnogih inostranih posetilaca koji dolaze ovde. Takođe, možete pronaći razne slikovnice za svoju decu, elektonske knjige i online bazu podataka o mnogim, mnogim temama.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here