Home Bajke i priče BAMBI

BAMBI

1142
0

Bila jednom jedna košuta koja je imala malo ljupko lane. Nazvala ga je Bambi. Lane se sprijateljilo sa svim šumskim životinjama i svi su ga mnogo voleli.

Jednog dana dok je na potoku pio vode, Bambi je sreo mladu košutu. Njeno ime je bilo Falina. Od tog trenutka postali su nerazdvojni prijatelji i često su se zajedno igrali.

 

Stigla je zima a sa njom i vreme lova. Po celoj šumi su se čule lovačke puške. Nažalost, Bambijevu majku lovci smrtno raniše. Uplašen i uplakan Bambi je bežao kroz šumu, trčeći do iznemoglosti.

Jedan veliki jelen brinuo se od tada o Bambiju, učio ga kako da preživi sam, i ukazivao mu na sve opasnosti koje donosi život u šumi. Za Bambija započe novi život.

 

Stiglo je proleće. Šuma je ozelenela i bila je predivna, a Bambi je opet sreo Falinu. Sada su i jedno i drugo već bili odrasli i odlučili su da ostanu zauvek zajedno. Provodili su prelepe trenutke tog leta.

Ali jednog jutra desi se nešto strašno. Šumu zahvati veliki požar.

Bambi je trčao kroz šumu upozoravajući sve životinje i hrabro je skakao kroz vatru spasavajući živote svojih prijatelja.

 

Sada je Bambi bio taj koji je tešio sve stanovnike šume zbog strašne nesreće koja ih je zadesila. Opasnost je izbegnuta zahvaljujući Bambijevoj izuzetnoj hrabrosti. Stari jelen koji mu je nekada pomagao, zamoli ga da se brine o svim stanovnicima šume, jer je već bio star i na kraju svog života.

Bambi i Falina živeli su zajedno još mnogo godina i bili su srećni što imaju dva lepa mala laneta.

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here