Home Poznati ANĐELINA DŽOLI – DETINJSTVO

ANĐELINA DŽOLI – DETINJSTVO

739
0

Anđelina Džoli Vojt (Angelina Jolie Voight) je američka glumica, manekenka, rediteljka i ambasador dobre volje Visokog komesara za izbeglice UN.

Rođena je 4. juna 1975. godine u Los Anđelesu u Kaliforniji kao mlađe dete u porodici Džoli Vojt. Roditelji, Džon Vojt i Maršelin Bertran, su takođe glumci.

Majka joj je preminula 27. januara 2007. godine zbog raka jajnika. Sa njene strane, Anđelina ima francusko-kanadsko poreklo.

1976. godine nakon razvoda roditelja, seli se u Njujork sa starijim bratom Džejmsom Hejvenom i majkom koja se odrekla karijere kako bi o njima brinula.

Za razliku od drugih devojčica koje su se igrale sa lutkama, Anđelina je bila nestašna, sakupljala je noževe, imala je guštera Vladimira i zmiju Hari Din. Bila je zaljubljena u gospodina Spoka iz Zvezdanih ratova. U osnovnoj školi se pridružila bandi devojčica Kissy Girls koje su jurile dečake i ljubile ih dok ne počnu da vrište. Kada je direktor to saznao, pozvao je njihove roditelje i sa njima obavio ozbiljan razgovar.

Sa 7 godina je imala manju ulogu u filmu Lookin’ to get out u kojem je glumio njen otac, Džon Vojt. 1986. i 1988. godine je sa njim prisustvovala dodeli Oskara. Sa majkom je često odlazila na projekcije filmova što navodi kao glavni razlog njenog bavljenja glumom.

Mnogi su smatrali da je očev uticaj bio presudan za izbor ove profesije, ali Anđelina je to demantovala. Želela je da sopstvenim trudom stvori glumačku karijeru pa je odbacila prezime Vojt. Njeno odrastanje je obeleženo burnim periodima tokom kojih je imala potrebu da povređuje i seče samu sebe. Bol je činio da se oseti živom pa je redovno upražnjavala taj ritual. U školi su je deca zadirkivala zbog specifičnog izgleda koji je uključivao naočare, naramenice i veoma mali broj kilograma.

Pošto je njena majka imala skromne prihode, nosila je polovnu odeću. Okušala se i u manekenstvu, ali nije imala uspeha na kastinzima što je dodatno narušilo njeno krhko samopouzdanje. Kada je imala 11 godina, njena porodica se vraća u Los Anđeles gde počinje da uči glumu na institutu „Li Strazberg“. Nakon 3 godine želela je da postane pogrebnik pa napušta institut. U tom periodu je često posećivala rok koncerte, oblačila je crnu odeću i farbala je kosu u ljubičasto. Sa 16 godina se vraća prvoj ljubavi, glumi, kojoj se ozbiljnije posvećuje i završava srednju školu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here