Home Bajke i priče PRIČA – DOBRO SE DOBRIM VRAĆA

PRIČA – DOBRO SE DOBRIM VRAĆA

199
0

Siromašni dečak je prodavao robu od vrata do vrata kako bi se školovao. Jednog dana pošto nije imao novaca a beše puno gladan, odluči da zatraži obrok u prvoj kući na koju naiđe.

Ali kada je mlada žena otvorila vrata, on se samo usudio da pita za čašu vode. Ona ga pogleda i shvati, da je dečak verovatno gladan. Ubrzo, mu je donela veliku čašu mleka. Brzo je popio mleko, i upitao devojku, koliko treba da plati. Ona je odgovorila:

„Ne duguješ ništa. Majka nas je naučila da nikad ne prihvatamo novac za dobrotu koju učinimo“.

„Onda vam hvala od sveg srca „, rekao je on i osetio da je sada jači, ne samo fizički, već i mentalno, osetio je spremnost da se suoči sa svim teškoćama koje život nosi.

Prošle su godine. Jednog dana ta žena je postala ozbiljno bolesna. Lokalni doktori nisu mogli da joj pomognu, zato su je poslali u veći grad, kod specijaliste.

Jedan mladi doktor pozvan je na konsultacije. Kada je ušao u bolničku sobu, odmah je prepoznao ženu, to je bila ona ista koja je mu je pomogla kada je bio siromašan, ista ona koja mu je u čašu mleka ulila svu svoju snagu i dobrotu, baš kada mu je to bilo najpotrebnije. Doktor je bio odlučan da uradi sve i pomogne ženi da se oporavi od te teške bolesti.

Lečenje je dugo trajalo, ali zajedno su uspeli da prevaziđu bolest. Posle nekog vremena žena je dobila račun za njen tretman. Bila je zabrinuta da će račun biti toliki, da će joj trebati ostatak svog života da kako bi ga izmirila. Konačno, kada je žena pogledala račun, umesto iznosa stajale su reči:

„Plaćeno u potpunosti sa čašom mleka“.

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here