Home Svet oko nas PET NAMIRNICA KOJE POMAŽU PROTIV SVRABA POSLE UJEDA KOMARCA

PET NAMIRNICA KOJE POMAŽU PROTIV SVRABA POSLE UJEDA KOMARCA

87
0
Pixabay License

Neki ljudi reaguju na ujede komaraca veoma burno. Na mestu uboda često se javlja crvenilo, otok i neizdrživ svrab. Srećom, većina nas u kuhinji ima sredstva koja vam mogu pomoći da ublažite ove neprijatnosti.

CRNI LUK

Zahvaljujući antibakterijskom i antigljivičnom svojstvu, sprečava inficiranje kože. Presecite jednu glavicu i držite je na mestu ujedu nekoliko minuta.

SODA BIKARBONA

Sprečava svrab usled uboda komarca. Potrebno je da rastvorite u čaši vode kašičicu sode bikarbone. Potom umočite u rastvor peškir i držite na mestu uboda 10-20 minuta.

SIRĆE

Najčešće se preporučuje jabukovo sirće. Primenjuje se tako što se svega nekoliko kapi sipa u toplu kupku.

SO

Kako ima antiseptička i antiupalna svojstva, odlična je protiv otoka i svraba. Napravite pastu od soli sa nekoliko kapi vode i nanesite na mesto uboda. Posle par minuta isperite.

MED

Potrebno je da stavite samo mrvicu ove blagodatne namirnice i odmah će ublažiti svrab i otok.

SAŠA BOOKS

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here