Home Svaštara NAJLEPŠE PLAŽE ZA PUTOVANJE SA DECOM

NAJLEPŠE PLAŽE ZA PUTOVANJE SA DECOM

20
0
https://unsplash.com/photos/girl-playing-beside-body-of-water-during-daytime-R_BLOGXpsOg

Kada putujemo sa decom, na um moramo imati više stvari kako bismo bili sigurni da ćemo odmor provesti onako kako dolikuje -uz smeh, zabavu i uživanje. Izbor savršene plaže može značajno promeniti doživljaj odmora, omogućavajući deci da se slobodno igraju i istražuju, dok roditelji uživaju u trenucima mira.

Ako tražite savršeno mesto za letovanje koje će biti podjednako zabavno i bezbedno za vaše najmlađe, nastavite da čitate.

GRČKA – RAJ ZA PORODICE SA MALIŠANIMA

Grčka je poznata po svojim prelepim plažama, čistom moru i gostoljubivim ljudima, što je čini idealnim odredištem za porodice sa decom. Kada su u pitanju najlepše plaže u Grčkoj, tu se ističe nekoliko njih po svojim azurnim osunčanim obalama.

PLAŽA ELAFONISI, KRIT

Elafonisi na Kritu je jedna od najlepših plaža u Grčkoj, sa sitnim peskom koji se presijava u različitim nijansama ružičaste boje. Ova plaža je savršena za decu zbog plitke vode daleko u more, dajući priliku mališanima da se igraju i plivaju bezbedno.

PLAŽA STAFILOS, SKOPELOS

Stafilos na ostrvu Skopelos je još jedna fantastična plaža za porodice. Ova plaža ima plitku vodu i peskovito dno, što je čini savršenom za decu koja vole da plivaju i prave kule od peska.

Na plaži se nalazi i taverna sa ukusnom domaćom hranom, pa možete provesti ceo dan ovde bez potrebe da nosite puno stvari sa sobom. Skopelos je takođe poznat po svom mirnom i opuštenom okruženju, idealnom za one koji traže miran porodični odmor.

PLAŽA KALOGRIA, PELOPONEZ

Kalogria na Peloponezu je poznata po svojoj dugoj, peskovitoj obali i plitkoj, toploj vodi. Ova plaža je idealna za porodice sa malom decom, jer su uslovi takvi da je sasvim bezbedno da deca zađu u plitku vodu.

Pored toga, u blizini se nalazi nekoliko restorana i kafića, kao i prilike za sportove na vodi, što znači da će svako pronaći nešto za sebe. Kalogria je okružena borovom šumom, pružajući hlad i zaštitu od jakog sunca, kao i mogućnost za šetnje i istraživanje prirode.

https://unsplash.com/photos/boy-standing-on-sand-near-sea-KOPFVanRRpk

ITALIJA – PREGRŠT PROSTORA ZA IGRU I SUNČANJE

Italija je još jedno popularno odredište za porodice koje traže sunce, mirno more i sitan pesak. Svaka od njenih plaža ima nešto posebno što je izdvaja od ostatka, tako da za koju god da se odlučite vi i mališani ćete sigurno uživati.

PLAŽA BIBIONE, VENECIJA

Bibione je jedno od najpopularnijih letovališta u Italiji i omiljeno je među porodicama. Ova plaža ima široku obalu sa sitnim peskom i plitkom vodom, što je savršeno za decu.

Na plaži postoje razne aktivnosti i animacije za decu, uključujući igrališta, mini klubove i sportove na vodi. Pored toga, Bibione je poznato po svojim termalnim izvorima, pa roditelji mogu uživati u wellness tretmanima dok deca uživaju u bezbednoj i zabavnoj atmosferi.

PLAŽA RIMINI, EMILIA-ROMAGNA

Ova duga, peskovita plaža nudi mnogo prostora za igru i sunčanje. Plaža je dobro opremljena sa svim potrebnim sadržajima, uključujući ležaljke, suncobrane, restorane i igrališta. Rimini takođe nudi bogat noćni život i mnogo aktivnosti van plaže, poput zabavnih parkova i muzeja, što ga čini idealnim mestom za sve članove porodice.

PLAŽA TROPEA, KALABRIJA

Tropea je slikovito letovalište u Kalabriji, poznato po svojim prelepim plažama i čistom moru. Plaža Tropea je savršena za porodice sa decom zbog plitke i tople vode. Pesak je fin i beo, a more je kristalno čisto, idealno za plivanje i ronjenje. U blizini plaže nalaze se brojne taverne i restorani koji nude ukusnu lokalnu hranu, a centar Tropea je prepun istorijskih znamenitosti koje možete istraživati sa decom.

HRVATSKA – PEŠČANE OBALE OKRUŽENE AZURNIM MOREM

Hrvatska je poznata po svojim kristalno čistim vodama i raznolikim plažama koje su idealne za porodična letovanja. Evo nekoliko plaža koje se izdvajaju kao savršene destinacije za letovanje sa decom.

PLAŽA ZLATNI RAT, BRAČ

Zlatni rat na ostrvu Braču jedna je od najpoznatijih plaža u Hrvatskoj i savršena je za porodice. Plaža ima jedinstveni oblik koji se menja zavisno od vetra i talasa, a nudi puno mesta za decu da se igraju i istražuju. Voda je plitka i čista, idealna za plivanje i ronjenje. Pored toga, na Zlatnom ratu postoje brojne aktivnosti, poput jedrenja na dasci i vožnje kajaka, što će svakako zabaviti stariju decu i tinejdžere.

PLAŽA SAKARUN, DUGI OTOK

Sakarun je prelepa peskovita plaža na Dugom otoku, poznata po svojoj kristalno čistoj vodi i belom pesku. Plaža je duga, a more plitko,  okružena je borovom šumom, i savršena je za piknike i opuštanje. Dovoljno je mirna i izolovana za one koji traže miran i opuštajući odmor.

PLAŽA BAŠKA, KRK

Ova duga, šljunkovita plaža ima postepen ulazak u more, što je savršeno za decu. Voda je topla i čista, a plaža nudi razne sadržaje poput igrališta, sportskih terena i restorana. Pored uživanja na plaži, porodice mogu istraživati obližnje staze za pešačenje i biciklizam, što čini vaš odmor još zanimljivijim..

Svaka od ovih destinacija, osim plažama, obiluje i bogatom kulturnom baštinom i istorijom koju možete istražiti nadomak njih u svakom trenutku. Na ovaj način ćete spojiti lepo i korisno, te ćete imati priliku da se opustite, ali i da zajedno sa decom naučite nešto više o destinaciji koju posećujete.

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here