Home Info MALIŠANI IZ DVE PREDŠKOLSKE USTANOVE U SREMSKOJ MITROVICI SU BILI JAKO VREDNI...

MALIŠANI IZ DVE PREDŠKOLSKE USTANOVE U SREMSKOJ MITROVICI SU BILI JAKO VREDNI I AKTIVNI UOČI VASKRŠNJIH PRAZNIKA

36
0

“Pčelice” i “Stonogice” tokom praznika u pohodu na drugarstvo, humanost i ekologiju

Dečaci i devojčice iz Predškolske ustanove “Pčelica” su organizovali veliki humanitarni uskršnji vašar na mitrovačkom gradskom trgu, kako bi skupljali sredstva za lečenje svog drugara Ognjena Vujinovića, dok su mališani iz Ekološke predškolske ustanove “Stonogica” povodom Svetskog dana planete Zemlje organizovali “Olimpijadu za tate” kako bi prikupili sredstva za ozelenjavanje Atletskog stadiona i kupovinu svetlosnih zvona za gluva i nagluva lica.

“Deca iz Predškolske ustanove “Pčelica” su sa svojim vaspitačima ovde na Trgu Ćire Milekića pokazala šta znači biti human i dobar drug, organizacijom Humanitarnog uskršnjeg vašara za našeg druga Ognjena Vujinovića, koji pohađa našu ustanovu. Pored toga priključili su im se i drugari iz seoskih sredina našeg grada, koji su u svojim mestima organizovali događaje sa istom namenom. Ovo je jedan vid jako lepe saradnje sa lokalnom zajednicom, korišćenjem svih njenih resursa, kao i građenjem partnerskih odnosa sa porodicom, što je za našu decu dragoceno. Iskoristila bih priliku da se zahvalim svima koji su na bilo koji način učestvovali kako bi se realizovao ovaj vašar, ali iznad svega želim da se zahvalim svim roditeljima, sugrađanima koji su odvojili delić svog vremena i koji su danas došli ovde da podrže našu akciju”, rekla je pomoćnica direktorice ove ustanove, Marina Đođrđević, za Sremska Mitrovica živi https://www.instagram.com/sremskamitrovicazivi/?utm_source=ig_embed&ig_rid=1fc8aecf-d90b-43c7-a09a-42333f20a15f

Mališani i vaspitači iz Ekološke predškolske ustanove “Pčelica2 su kroz lepu i tradicionalnu akciju obeležili Dan planete zemlje i vatreno navijali za tate, a cilj je bio da se kroz takmičenje i druženje pomognu svojoj okolini: “Olimpijada za tate se organizuje sada već tradicionalno, osmi put, povodom Svetskog dana planete Zemlje, a cilj je da se među decom proširi svest o značaju i očuvanju prirode. Naravno, Olimpijada za tate ima i humanitarni karakter, pa smo uz pomoć naših partnera obezbedili vodu, čija sredstva od prodaja će biti namenjena za dodatno ozelenjavanje Atletskog stadiona, gde tradicionalno održavamo takmičenje za naše tate, kao i za kupovinu svetslosnih zvona u saradnji sa Međuopštinskom organizacijom gluvih i nagluvih”, kaže Nataša Arsenijević iz Predškolske ustanove “Stonogica”.

Mališani iz Sremske Mitrovice iz obe predškolske ustanove su na ovaj način uoči vaskršnjih praznika pokrenuli svoje sugrađane, pokazujući šta je drugarstvo i humanost i inspirisali mnoge starije sugrađane da rašire duh najvećeg praznika na pravi način i svakog dočekaju raširenih ruku, kao što i oni rade.

https://mondo.rs/Info/Srbija/a1627478/SREMSKA-MITROVICA-Pcelice-i-Stonogice-tokom-praznika-u-pohodu-na-drugarstvo-humanost-i-ekologi.html?fbclid=IwAR0tifEg1coMTjR6mhUbk4K7WMWW-iO7ZbMvNkYcgh_I6j3c2sZoU7vGJMk

SAŠA BOOKS

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here