Home Poznati DOKTOR DULITL – LEKAR KOJI ZNA DA PRIČA SA ŽIVOTINJAMA

DOKTOR DULITL – LEKAR KOJI ZNA DA PRIČA SA ŽIVOTINJAMA

81
0

Doktor Dulitl je priča o dobrodušnom i plemenitom lekaru iz izmišljenog engleskog gradića Podelbi na Maršu koji živi okružen brojnim kućnim ljubimcima.

Dulitlovi najbolji prijatelji su životinje: papagaj Polinezija, patka Dab-Dab, pas Džip, svinja Geb-Geb, sova Tu-Tu i majmun Či-Či. A zbog ogromne ljubavi prema životinjama, malo–pomalo izgubiće sve pacijente. Međutim, on ne mari za tim, jer ionako više voli životinje nego „finu gospodu“.

Život ovog dobroćudnog lekara prilično će se promeniti kada ga papagaj nauči nemuštom jeziku. Zahvaljujući sposobnosti da razgovara sa životinjama, doktor Dulitl ubrzo postaje najbolji lekar za životinje u gradu, ali i šire.

Pisac Hju Lofting privukao je pažnju javnosti upravo serijom priča o doktoru Dulitlu. Ova divna knjiga o avanturama doktora Dulitla i njegove družine uveseljava najmlađe čitaoce decenijama nakon objavljivanja.

Čitajući ovu interesantnu priču saznaćete koje su se još životinje našle u društvu legendarnog doktora i kako su izgledale njihove beskrajno smešne dogodovštine.

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here