Home Predstavljamo 16. BABY EXIT 27. I 28. MAJA. 2017. NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI

16. BABY EXIT 27. I 28. MAJA. 2017. NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI

181
0

Na Petrovaradinskoj tvrđavi 27. i 28. maja je ozbiljna demostracija kreativne snage Srbije. Ako je Exit najveći muzički festival, Baby exit je najveći rasadnik talenata koji, kroz kulturu i kreativnost, postavljaju ozbiljnu stazu za budućnost. Demostracija će biti već 2021. kada je Novi Sad Evropska prestonica kulture.

I zato pun naziv “Festival optimizma – Baby exit”, je pravi način da se usmeri energija mladost na najvažnije kosmopolitske ciljeve – humnost, ekologiju, znanje, multikulturalnost…
Ono što je posebno, za divljenje, to je porodični nastup – svi kao jedan tim. Sadržaja je mnogo: ulica profesije, gde svi zajedno biraju kojim putem da pođe podmladak. U njoj su profesije lekara, vatrogasaca, učitelja, vojnika, umetnika… a sve kroz zanimljive štandove, druženja i igre.

Ove godine posebnost je učešće porodica iz izbegličkih kampova, koje će biti u prilici da pokažu svoje kulture.
Ipak, najveća atrakcija je je GRADIĆ BUDUĆNOSTI, velika radionica gde će deca i roditelji moći da svojim idejama oslikaju budućnost. Glavni domaćini su studenti arhitekture, koji će samo asistirati, a posetioci će crtati, praviti makete, maštati i birati šta je važno sačuvati, izgraditi i razviti, da bi budućnost bila po njihovoj meri. Igra koja na ozbiljan način najmlađe i celu porodicu vodi pravim putem odrastanja.

Deo grada budućnosti je ĐAČKI PLANER, mala knjižica koja ima misiju da izazove odrastanja i mnogobrojne ambicije pomiri na najlepši način i pretvori ih u lepe uspomene.
U GRADIĆU BUDUĆNOSTI, učenje treba da bude igra i zadovoljstvo. Štand, VESELI BUKVAR je namenjen ĐACIMA PRVACIMA. Tu se slova uče kroz takmičenje i igru, a prvaci ohrabruju da je škola pravo zadovoljstvo.

GRADIĆ BUDUĆNOSTI priča o užini, za koju je zadužena Poljoprivedna škola iz Futoga.
Nacionalni park Fruška gora je deo budućnosti koji treba čuvati.

Sve u svemu, dva dana pametnog odrastanja kroz igru, povodom svetskog dana porodice, mesto gde se desetine mesta program odvija paralelno, a zajedničko učešće deka, baka, roditelja i dece pokazuje koliko je važna međugeneracijska saradnja. To je formula da se reše mnogi izazovi koje nameće svakodnevna egzistencija.

Đorđe Mojić

Direktor festivala i predsednik udruženja InterArt

063/ 597 308

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here