Home Svaštara ŽIVOT MALIH BOGATAŠA: MAME IM KUPUJU BUNDE I DIZAJNERSKE TORBICE

ŽIVOT MALIH BOGATAŠA: MAME IM KUPUJU BUNDE I DIZAJNERSKE TORBICE

191
0

Šta će trogodišnjoj devojčici dizajnerska torbica od 1.500 evra, pitaju se mnogi, ali ne i bogate britanske majke koje svojoj deci redovno kupuju skupe krpice

Brend „Harrods“ u Velikoj Britaniji otvorio je posebno odeljenje skupe odeće za decu. Neke majke ostavljaju tamo i nekoliko hiljada evra. Torbice iz kolekcije „Lady Dior Nano“ koštaju oko 1.500 evra.

 

Za ružičasti bolero morali biste izdvojiti oko 3.500 hiljada evra, a za kaput od krzna činčile preko sto hiljada, prenosi Daily Mail.

Šta će trogodišnjoj devojčici torbica od 1.500 evra, pitaju se mnogi, ali ne i bogate britanske majke koje svojoj deci redovno kupuju skupe krpice. Ormar pun dizajnerske odeće važan je za ove majke.

Tatjana Piplica (40) živi u južnom Londonu, a njena kći Lili je ove godine krenula u prvi razred osnovne škole. Lili u svom ormaru ima samo dizajnersku odeću. Za haljinu francuskog brenda „Zadig & Voltaire“, njena mama je izdvojila 150 evra, a za pulover od kašmira duplo više. Čak i donje rublje mora biti markirano. Jedino joj školska uniforma predstavlja problem. Tajana je rekla da joj je šoping u „običnim“ prodavnicama traumatičan.

Tatjana radi u frizerskom salonu, a njen muž je vlasnik lanca krojačnica. „Dizajnerski brendovi ne rade školske uniforme. Znam da uniforme moraju imati prihvatljivu cenu da ih svako mora priuštiti, ali napravljene su od poliestera. Zbog toga se osećam žalosno“, rekla je.

„Kada Lili dođe kući, većinom ili ostane u uniformi ili šeta u pidžami ili donjem rublju. Zbog toga mnogo prekrasne odeće neće nikad ni obući. Jednostavno će je prerasti“, dodaje Tatjana.

„Imala je prekrasnu haljinu iz „Baby Grazielle“ koju sam platila oko 200 evra. Jednom ju je nosila. Moja sestra živi u Njujorku i kad idemo u posetu uvek se vratimo s gomilom odeće za Lili. Potrošim hiljade evra. Prećutim Marku (mužu) koliko potrošim, nekad i sakrivam odeću od njega. Na sebe ne trošim toliko, ali za šopingom za Lili sam potpuno poludela. Da bi smanjila grižu savesti, odeću koju Lili preraste, pošaljem rodbini“, dodala je.

 

„Ne uživam toliko u šopingu za sebe koliko za Lili. Kao da imam malu lutku koju mogu oblačiti poput princeze. Najskuplji komad odeće sam platila 300 evra, i to je bio kaput brenda „Caramel“. Kupila sam odmah dva različitih veličina tako da ima još jedan kad ovaj preraste“, rekla je Tatjana.

Lusinda Srdžnt, koja živi u Sureju, ima kći Febe koja je nedavno napunila godinu dana.  Njen muž Leon vlasnik je firme koja ugrađuje grejanje u stanove. Lusinda voli da kupuje skupu odeću. Za Febe je kupila dizajnerske cipele kad je beba imala samo četiri meseca.

„Kupila sam joj cipele kad još uopšte nije znala da hoda, ali je izgledala slatko u njima“, rekla je Lusinda.

Febe ima i „Gucci“ haljinu, koju je njena majka platila preko 500 evra. Beba ju je nosila nekoliko sati prošlog Božića i nikad više. „Čak je i mene sramota te kupovine. Jednom ju je samo nosila“, rekla je Lusinda.

„Ne mogu sebi pomoći. Stalno surfam internetom u potrazi za odećom. Prijatelji mi se smeju, ali ja jednostavno volim da mi dete izgleda glamurozno“, dodala je.

 Žejd Bak (30) studira kako bi postala magistar, a njen partner je trgovac nekretninama. Imaju četverogodišnjeg sina Jabina.

„Jabinov stil je onaj engleskog džentlmena. Njegove prve cipele, „Louis Vuitton“, kupio mu je otac za 500 evra. Zapravo, poseduje dva para istih. Moj ukus za odeću je naširoko poznat. Zato sam bila zgrožena kad mu je na njegovom prvom rođendanu jedna bogata porodica kupila običnu majicu i pantalone.

Kaže da otprilike potroši 15 hiljada evra godišnje na odeću za sina. Jabin odrasta i počinje da razvija vlastite stavove.

„Zahvalna sam što i dalje voli kašmir, ali biću užasnuta ako ikad poželi da nosi majice sa likovima iz crtaća. Mislim da takvo šta ne bih mogla dopustiti u kući“, kaže Žejd.

https://klokanica.24sata.hr

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here