Home Predstavljamo ŽIVOT IZ BAJKE: Glineni dvorac u Dolini vila

ŽIVOT IZ BAJKE: Glineni dvorac u Dolini vila

205
0

Na obroncima Karpatskih planina u srcu Transilvanije, muzičari Razvan i Gabriela Vasile izgradili su “dvorac iz bajke”, koji je stekao veliku popularnost zbog svog nesvakidašnjeg izgleda koji podseća na kuću Hobita.

Ovaj par prodao je svoju kuću u blizini rumunskog glavnog grada Bukurešta i započeo izgradnju bajkovitog hotela 2014. godine. Nakog dve godine, vlasnici su se mogli pohvaliti impresivnim ekološkim zdanjem na 40 kilometara od grada Sibinj, koje je nazvano “Glineni dvorac iz Doline vila” (Castelul de Lut Valea Zanelor).

Izolovana lokacija i prelepa priroda pružili su dodatan šarm neobičnom hotelu, i naveli brojne posetioce “Glinenog dvorca” da pomisle da su se našli u začaranoj dolini do koje su putovali kroz vreme.

Pored šarmantnog izgleda hotela i zadivljujućeg pejzaža, pažnju je privukao i nesvakidašnji način na koji je hotel izgrađen. Dvorac je sagrađen isključivo od prirodnih materijala – gline, slame i peska, bez upotrebe boja i lakova. Njegove kule izgrađene su od rečnog kamena.

Bajkovita građevina pretočena je u realnost zahvaljujući profesionalnom arhitekti Ileani Mavrodin, koja ima već dosta iskustva sa ekološkim načinom gradnje.

Hotel poseduje deset apartmana sa zasebnim ulazom, a u okviru kompleksa nalazi se i restoran u kojem se služi samo lokalna organska hrana.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here