Home Info ZAVRŠEN KONKURS “LUTKA SJAJNA MOG DIZAJNA”

ZAVRŠEN KONKURS “LUTKA SJAJNA MOG DIZAJNA”

368
0

Anita Pešić, vaspitačica i pesnikinja iz Niša je 15. aprila raspisala konkurs za decu pod nazivom „Lutka sjajna mog dizajna“, na stranici koju vodi „Lutkoljubica Anita – izrada lutaka po narudzbini“.

To je drugi konkurs koji je otvorila od početka vanrednog stanja sa namerom da podstakne decu na stvaralaštvo i unese malo radosti u njihove dane dok traje izolacija. Na prošlom konkursu deca su imala zadatak da naslikaju svet jedinstva.                        Ovoga puta Anita je želela da razbukta dečju maštu, te je dozvolila deci da njoj dodele zadatak time što će nacrtati dizajn lutaka iz mašte po kojima će ona napraviti lutke – za najmaštovitije učesnike.

  1. april, Svetski dan dizajna, je bio vreme za proglašenje pobednika. Umesto jednog, proglašena su tri dobitnika lutaka koje će Anita izraditi po njihovom dizajnu. Nagrađeni su:

Anđela Jovanović, 10 godina, iz Prokuplja za rad “Panda sa duginim krilima”

Nikola Turčinović, 10 godina, iz Rume za rad “Trooki vanzemaljac” i

Andrijana Baralić, 10 godina iz Čačka za rad ”Plava vanzemaljka”.

Na konkursu je učestvovalo preko 200 dece iz 4 zemlje (Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Grčka) i 30 gradova. Nagrađena su deca iz svih zemalja koje su uzele učešće.

Nekolicina Anitinih prijatelja se uključila i sponzorisala dodatne nagrade za najmaštovitije dizajnere. Zajedno su uspeli da obezbede 42 nagrade, i to: 3 lutke po dečjem dizajnu, 21 majica sa odštampanim dečjim dizajnom i 17 knjiga za decu čiji su autori Anita Pešić i Šika Milošević

Radost koja se širi na ovaj način među decom i roditeljima, neprocenjiva je.

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here