Home Zanimljivosti VRTIĆ POBEDIO U MRČAJEVCIMA

VRTIĆ POBEDIO U MRČAJEVCIMA

73
0

Na ovogodišnjoj 15. Kupusijadi u Mrčajevcima u kategoriji “Celo selo kuva” prvo mesto odnela je PU “Moje detinjstvo” iz Mrčajevaca.

Zlatni lonac u kategoriji “Ugostitelji” pripao je kafani ,,Kod Srba” iz Čačka dok je Udruženje Ribarska banja iz Ribarske banje na prvom mestu u kategoriji „Ekipe i pojedinci“, saopšteno je iz Turističke organizacije Čačak.

Tradicionalna gastronomsko-turistička i zabavna manifestacija „Kupusijada“, okupila je rekordni broj posetilaca u Mrčajevcima.

I ove godine dolinom Zapadne Morave zamirisao je svadbarski kupus i postao specijalitet u svakom domu, restoranu i pod brojnim šatrama. Uz bogat kulturno-zabavni program na pozornici se, tokom tri dana, smenjivalo blizu hiljadu izvođača, a najbrojniji su bili članovi kulturno-umetničkih društava i pevačkih grupa.

Specijalni gost manifestacije bila je Olivera Katarina koja je svojevremeno posmom Obrena Pjevovića proslavila Mrčajevce. Organizovan je, narodni višeboj i niz pratećih programa, ali su programi „Obrenovanje“, „Biserno veče nad raspevanim Mrčajevcima“, koncert Radiše Uroševića, koncert KUD „Lola“ i KUD „Žele“ uz takmičare koji su kuvali kupus ipak privlačili najveću pažnju posetilaca.

Manifestaciju su nakon podizanja zastave manifestacije, besedama otvorili domaćin manifestacije Milun Todorović, gradonačelnik Čačka i Branislav Nedimović ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Srbije.

Najboljima u sve tri kategorije pripala su uz diplome i odličja: Zlatni, Srebrni i Bronzani lonac. Pre toga Savu Kovačeviću dodeljena je nagrada za najbolju tehnologiju u proizvodnji kupusa, Milošu Jevtoviću nagrada za najveću površinu pod kupusom i Vukašinu Vasiljeviću za najveću (najtežu) glavicu kupusa.

Majstorsko pismo je dobilo Mrčajevačko ekološko-turističko udruženje sa Milunom Tošićem (prezentovan – Lonac za Ginisa) za doprinos unapređenju gastronomske ponude i manifestacije Kupusijada.

 

U kategoriji „Celo selo kuva“:

  1. mesto (Zlatni lonac) i nagradu za očuvanje i negovanje srpske tradicije osvojila je Predškolska ustanova „Moje detinjstvo“ iz Mrčajevca

  2. mesto (Srebrni lonac) i nagradu za najuređenije seosko domaćinstvo osvojila je Žoslin Vranić iz Mrčajevaca

  3. mesto (Bronzani lonac) osvojio je Saša Vukotić iz Mrčajevaca

U kategoriji „Ugostitelji“:

  1. mesto (Zlatni lonac) osvojila je kafana „Kod Srba“ iz Čačka

  2. mesto (Srebrni lonac)osvojio je restoran „Baralić“ iz Mrčajevaca

  3. mesto (Bronzani lonac) podelili su ugostiteljska radnja „Kalimero“ Ljig i ugodtiteljska radnja „Ravna gora“ Divčibare

U kateggoriji „Ekipe i pojedinci“:

 

  1. mesto (Zlatni lonac) osvojilo je Udruženje Ribarska banja iz Ribarske banje

  2. mesto (Srebrni lonac) osvojilo je Lovačko udruženje „Radiša Poštić“ iz Mrčajevaca

  3. mesto (Bronzani lonac) osvojila je ekipa „Gulašijada“ iz Prijevora.

http://www.glaszapadnesrbije.rs

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here