Home Info VLASNICI PRIVATNIH VRTIĆA PRIJAVLJIVALI LAŽNE ADRESE, OTVARALI OBDANIŠTA U SUTERENU I UPISIVALI...

VLASNICI PRIVATNIH VRTIĆA PRIJAVLJIVALI LAŽNE ADRESE, OTVARALI OBDANIŠTA U SUTERENU I UPISIVALI DECU VAN BEOGRADA

41
0

 

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu svim merama će se boriti protiv neodgovornih aktera

Kontrola privatnih vrtića iz dana u dan donosi sve šokantnije podatke. Vlasnici privatnih predškolskih ustanova su prvo muljali sa brojem dece koja borave u njihovim objektima, da bi se zatim saznalo da su mnogi prijavljivali čak i lažne adrese i prostorije, pa čak i mališane koji nemaju mesto boravka u Beogradu.

– Naišli smo i na vrtiće u suterenima, koji nisu bili u tim prostorima prilikom verifikacije, ali i na decu koja nisu uopšte živela u Beogradu, iako je za njih potraživana refundacija. Želimo da i dalje sarađujemo sa privatnim vrtićima, ali pravila moraju da se poštuju i mora se osigurati bezbednost dece – rekao je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je ponovio da cilj akcije nije zatvaranje vrtića, te da će se Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu svim merama boriti protiv neodgovornih aktera.

– Krajem meseca imaćemo prve procene koliko je novca za refundaciju isplaćeno više, budući da je u toku predaja dokumentacije za oktobar – rekao je Gak.

 

Telegraf.rs/Beoinfo

 

https://www.telegraf.rs/vesti/beograd/3005844-vlasnici-privatnih-vrtica-prijavljivali-lazne-adrese-otvarali-obdanista-u-suterenu-i-upisivali-decu-van-beograda

 

 

 

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here