Home Info U MANIFESTACIJI “MALA ČITALAČKA ZNAČKA” U ZRENJANINU UČESTVOVALA SU DECA IZ 14...

U MANIFESTACIJI “MALA ČITALAČKA ZNAČKA” U ZRENJANINU UČESTVOVALA SU DECA IZ 14 VRTIĆA

264
0

Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin” i Predškolska ustanova Zrenjanin organizuju svečani program i dodelu nagrada učesnicima u kategoriji predškolaca koji su učestvovali u manifestaciji “Mala čitalačka značka”. Program počinje u ponedeljak, 3. juna od 9.30 h u Kulturnom centru Zrenjanin.

U manifestaciji “Mala čitalačka značka” učestvovala su deca iz 14 vrtića:

“Alisa u zemlji čuda”, dve grupe vrtića “Biberče”, vrtić “Sunčica”, “Maslačak”, “Neven”, “Crvenkapa”, “Poletarac”, “Dečja radost”, “Kolibri”, “Cvrčak”, potom dve grupe vrtića pri OŠ “Branko Radičević” Čenta i vrtić “Zvezdica” Ečka.

 

 

U programu povodom završetka manifestacije za predškolce učestvuju: Vrtić „Leptirić” sa tačkom “Pepeljugina haljina” (vaspitačice Adelina Pankarićan i Smiljka Nenadić ), Vrtić “Crvenkapa” sa tačkom “Uspavanka” (vaspitačice: Tihana Medarević i Nikoleta Petković), Vrtić “Snežana” sa tačkom “Kad se veštica zaljubi” (vaspitačice Jasmina Vojnović i Marija Sabo), Vrtić “Bambi” sa tačkom “Daj mi krila jedan krug” (vaspitačice Brankica Živkov i Smiljka Avramov).

 

Dečje odeljenje biblioteke u saradnji sa Predškolskom ustanovom Zrenjanin dugi niz godina praktikuje kolektivni besplatni upis svih predškolaca zrenjaninskih vrtića u biblioteku. Početkom svake školske godine, vaspitači sa predškolcima posećuju Dečje odeljenje zrenjaninske biblioteke i deca dobijaju na poklon svoje prve članske kartice. Tokom godine deca dolaze sa vaspitačima i roditeljima na raznovrsne programe, imaju prilike da samostalno biraju knjige, a koriste i knjige koje su deo bibliotečkog kutka svakog vrtića. Deca koja su želela da učestvuju u “Maloj čitalačkoj znački” imala su zadatak da ilustruju ono što su samostalno ili uz pomoć odraslih pročitali.

Biblioteka će nagraditi sve učesnike u manifestaciji značkama i slikovnicama koje je objavila za ovu priliku, a izložba dečjih radova sa “Čitalačke značke” nakon završetka manifestacije biće otvorena na Dečjem odeljenju biblioteke.

http://www.gradskiradiozrenjanin.com/mala-citalacka-znacka-svecanost-za-predskolce-u-ponedeljak-3-juna/?fbclid=IwAR0_qK2Ommg1LafB2HPWlWfFZxVq_1eDe7KhFhTBUXpoXehaoiD3comUV4w

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here