Home Predstavljamo ČUVARI RAVNICE!

ČUVARI RAVNICE!

282
0

BOLJE UPOZNAJTE SVET PRIRODE I ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE…

Kroz tekstove i interaktivnu komunikaciju sa učenicima osnovnih škola  putem dečijeg ekološkog časopisa „Čuvari ravnice“ se razvija ljubav prema prirodi i skreće pažnja na značaj očuvanja životne sredine u svom okruženju i značaj tog očuvanja na globalnom planu.

Svrha ekološkog vaspitanja nije usvojiti što više znanja, već izgraditi pozitivan odnos učenika prema životnoj sredini. Posebno se to odnosi na razvoj stava „i ja mogu učiniti nešto za svoju životnu sredinu!“.

Počevši od motivacije učenika da se brinu o svojoj kući, ulici, školi i mestu razvijaju se učenikove samostalnosti i inicijative, sve se više jača i mogućnost učvršćivanja takvog stava i odnosa.

Naši saradnici su i učenici osnovnih škola koji su uključeni u akciju ŠKOLSKI ZELENI PRESS http://skolskizelenipress.blogspot.rs/.

Cilj časopisa je razvijanje svesti o potrebi i mogućnostima ličnog angažovanja u zaštiti životne sredine, usvajanje i primena principa održivosti, etičnosti i prava budućih generacija na očuvanu životnu sredinu.

Dečiji ekološki časopis „Čuvari ravnice“ izlazi 4 puta godišnje i namenjen je deci osnovnoškolskog uzrasta a distribuira se putem prodaje na kioscima u Vojvodini i putem pretplate po školama.

O časopisu i pretplati možete više saznati na adresi http://cuvariravnice.blogspot.rs/.

Pretplatom podržavate časopis!

PRIDRUŽITE SE LJUBITELJIMA I POŠTOVAOCIMA PRIRODE I POSTANITE SARADNIK „ČUVARA RAVNICE“!

Kontakt mejl adresa cuvariravnice@gmail.com

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here