Home Info STIGLE PRVE RODE U BELO BLATO

STIGLE PRVE RODE U BELO BLATO

53
0

Već tradicionalno prve rode u naše selo stižu na krov kuće porodice Tot. Ovo godine smo ih baš priželjkivali i bezmalo prizivali, jer nam se nekako zima odužila.
One, naše rode, stigoše na vreme, oko 12. marta. Kad ono, vreme prosto da ne poveruješ! Vetar, sneg, čak i mraz, a one jadne još nepriviknute na „sibirsko-beloblatske“ uslove. Koliko smo ih se uželeli, sada se pitamo da li su možda one osetile tu našu veliku želju, te su, bez obzira na vreme, krenule da mi ne bi tugovali previše?


I eto, sada se stiskaju u svoja još nezagrejana gnezda ne shvatajući šta ih je snašlo. Što je još gore, u gnezdima su pojedinačno s obzirom da na smenu odlaze po građevinski materijal kako bi osigurali svoj dom od vetra ili možda nekih uljeza. A dok se vreme ne prolepša mi ćemo obilaziti njihova gnezda, bodrićemo ih da izdrže, verujući da će osetiti našu brigu i dobru energiju. Do tada zajednički ćemo se pripremati za njihov dan, Dan beloblatskih roda, koji će biti održan čim vremenski uslovi to budu dozvolili.
Izdržite rode naše!

U Belom Blatu, snežnog 19. marta 2018.
N.M.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here