Home Svaštara ŠKOLA – PROBLEM SA CRVENOM OLOVKOM

ŠKOLA – PROBLEM SA CRVENOM OLOVKOM

91
0

    Omiljena boja za ispravljanje đačkih grešaka mnogih prosvetnih radnika je crvena, ali su najnovija istraživanja kanadskih naučnika došla do otkrića da to loše utiče na psihu dece, a stručnjaci za mentalno zdravlje predlažu da se crvena zameni nekom drugom bojom.

Kako je ovo jedna od najagresivnijih boja, učiteljima i nastavnicima se savetuju da radove ispravljaju zelenom ili plavom hemijskom.
Ovo otkriće dovelo je do niza komentara i rasprava stručnjaka i lekara. Pojedine grupe su tvrdile da je reč o potpuno neosnovanim zaključcima, ali se većina ipak složila da je mentalno zdravlje direktno povezano sa bojama. Naime, podaci ukazuju da je sve veći broj dece sa psihološkim problemima, naročito u dobu od 18. do 24. godine, dok 14 odsto dece školskog uzrasta i u adolescenciji ima dijagnostikovanu mentalnu bolest. Dečaci su malo osetljiviji od devojčica, a depresija je najčešće mentalno oboqelje kod mladih ljudi koja tokom adolescencije eskalira. A na sve to boje imaju izuzetan uticaj, pa vlasti u Kanadi ozbiljno razmatraju da ovim merama predostrožnosti daju i zakonsku osnovu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here