Home Svaštara Saveti vaspitačice: BUDITE NAJVATRENIJI FANOVI SVOJE DECE!

Saveti vaspitačice: BUDITE NAJVATRENIJI FANOVI SVOJE DECE!

68
0

Pomoć za roditelje koji imaju dilemu i podsetnik za mame i tate koji već znaju koliko su pohvala, podrška i konstruktivna kritika važni za pravilan razvoj naše dece.

Neko će reći, da ne živimo u svetu gde se to ceni. Grešite! Na ovom svetu uvek je postojalo sve ovo, što postoji i danas. Na vama je da izaberete šta ćete ceniti. Ne treba da vas zanima svet i ono šta drugi vrednuju. Već vaše dete i ono što želite da gledate i divite se celoga života. Ono što će vas ispuniti ljubavlju i ponosom. Svet neće sigurno, zato se usredsredite na svoje dete.

Posmatrajte ga! Svaki korak, koji napravi, bez obzira koliki on bio, pohvalite. Dajte detetu do znanja da ste prisutni, da cenite njegov trud, da primećujete promene u njegovom razvoju, ponašanju, razmišljanju… Oni su svesni kada nešto urade prvi put. Tada su u čudu, potrebna ima je povratna informacija od vas, da li je to dobro.

Ako smatrate da nešto treba korigovati, prvo pohvalite nešto što vam se dopalo. Zatim porazgovarajte o onome što nije. Tada neće shvatiti kao napad, već kao savet kako da se poboljša. Pokažite im da verujete u njihove kvalitete i želite da koračaju napred, a da ste vi tu, kao njihova najveća podrška, njihov „vetar u leđa“ koji navija da izdrže i stignu do svog cilja.“

Izvor: Decaandjeli

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here