Home Predstavljamo PUTOVANJE S DECOM NA DALEKE DESTINACIJE – DOŽIVLJAJ ZA PAMĆENJE

PUTOVANJE S DECOM NA DALEKE DESTINACIJE – DOŽIVLJAJ ZA PAMĆENJE

66
0

Odlazak na letovanje i porodični odmor je odličan način da ojačate svoju vezu sa decom. Povezivanje, igra, uživanje – sve je to deo istinski doživljaj kako za mališane, tako i za roditelje. No, prvi i veliki izazov kod planiranja idealnog putovanja ne javlja se kod pakovanja ili pripreme za plažu, već kod izbora destinacije.

Ako želite atipičan odmor, dalje od poznatih letovališta na Jadranu ili obalama Grčke, pronaći egzotičnu destinaciju koja je pogodna za decu može biti teško. Međutim, postoje daleke lokacije poput Bahama, Balija i Maldiva, koje su savršene za porodični odmor. Otkrivamo vam nekoliko zanimljivijih destinacija na kojima možete izvoditi kerefeke sa decom!

BAHAMI – ODMOR NA OKEANU

Nije tajna da se na Bahamima nalaze neke od najlepših plaža na celom svetu. Ako želite da uživate u okeanu i otkrijete deci nova prostranstva, najbolje je da posetite prestonicu Nasau. Glavni grad Bahama nalazi se na ostrvu Nju Providens i ima mnogo sjajnih odmarališta i hotela na plaži, među kojima su i oni koji nude sveobuhvatne pakete za porodični odmor. Većina porodičnih odmarališta takođe ima klubove sa zabavnim i uzbudljivim aktivnostima za decu. Najinteresantnije za najmlađe su svakako plaže „Cable beach“ i „Cabbage beach“, kao i vodeni park na ostrvu Plava laguna.

ODMOR U TOKIJU – JAPANSKA PUSTOLOVINA

Japan ima fascinantnu kulturu, a takođe je odlična destinacija za putovanje, kako za mlade tako i za porodice sa decom. Prirodna lepota planine Fudži i raskošnih vrtova s jedne i jarka svetla i gigantski neboderi u Tokiju i Osaki s druge strane potpuno će vas opčiniti i zaokupiti vašu pažnju. Naravno, jedna od najvažnijih turističkih atrakcija za mališane biće Diznilend u Tokiju. Sa preko 25 miliona posetilaca godišnje, tokijski svet Volta Diznija smatra se verovatno najzabavnijim mestom, barem za decu, u ovom gradu. Kompleks obuhvata Diznilend i Dizni Sia tematske parkove, a pored zanimljivih svetova iz čuvenih Diznijevih filmova, ovde se nalaze i tri hotela, tržni centri i čak voznu liniju koja sve objekte povezuje.

BALI – NEZABORAVNI DOŽIVLJAJ LETOVANJA

Porodični odmor na Baliju može biti pun pogodak, bez obzira na to da li putujete sa malom decom ili tinejdžerima. Mnogo je porodičnih aktivnosti koje “pokreću” zabavu – od sklapanja novih prijateljstava u dečjim klubovima, preko istraživanja lokalnih sela, doživljaja tradicionalnih hramova, do približavanja različitim životinjama. Ako želite da priuštite sebi egzotično putovanje na Bali, spremite se na celodnevnu avanturu. Postoji veliki broj porodičnih odmarališta sa fantastičnim sadržajima poput prelepih bazena, igrališta, restorana. Ne morate čak ni otići izvan objekta u kom ste smešteni, samo šetajte kroz hotel i koristite sve što vam se dopada.

Jedna od najboljih stvari na Baliju sa porodicom bi morala biti poseta Vaterbom parku u Kuti, koji se smatra najboljim vodenim parkom u Aziji. Za one koji traže uzbuđenje, tu je Klimaks, najstrmiji tobogan na azijskom kontinentu. Porodice sa mališanima će voleti prostranu oblast za decu, a za one koji žele malo vremena za odrasle tu je bazen sa šankom za kupanje. U svakom slučaju, kako se prostire na neverovatnih 3,8 hektara, nema sumnje da ćete ovde pronaći aktivnost ili atrakciju koja vam se dopada.

Ukoliko želite da vi i deca saznate nešto više o kulturi Balija, onda sasvim sigurno treba da pogledate Devdan šou, predstavu koja se prikazuje u Bali teatru u Nusa Dui. U predstavi dvoje male dece otkrivaju kovčeg s blagom pun indonežanskih predmeta iz svakog od regiona, uključujući Bali, Sumatru, Javu, Kalimantan i Papuu. Dok deca otkrivaju svaki predmet, događa se plesni performans koji prikazuje tradiciju i kulturu regiona.  Prema tome, predstava je savršena kombinacija tradicionalnog plesa i modernih specijalnih efekata, performansa u vazduhu, akrobacija, savremenog plesa i iluzija. Svojim talentom će vas oduševiti preko 40 izvođača i mnogo više raskošnih i šarenih kostima.

DANSKA – “EGZOTIKA” SEVERA EVROPE

Ako tražite novu i drugačiju lokaciju za posetu sa svojom decom, možete zameniti topla grčka letovališta gradovima Skandinavije. Danska je jedna od najupečatljivijih zemalja u regionu, a ljudi tamo su veoma otvorenog uma. Danska se takođe smatra jednom od najsrećnijih zemalja na svetu. Ovde se nalazi jedan od najstarijih zabavnih parkova na svetu – Tivoli Gardens. Takođe, ne treba zaboraviti da su Danci izumitelji omiljenih igračaka – Lego kocki. U Kopenhagenu možete posetiti prodavnicu, kao i Legolend, koji se prostire na površini od 140.000 m2 i sadrži više od 50 miliona Lego kockica.

ISLAND – ZEMLJA GEJZIRA, GLEČERA I VULKANA

Ako vas fascinira nordijski svet i želite da pokažete mališanima istinski fascinantne pejzaže, onda je poseta Islandu pravi izbor. Kao jedinstvena kombinacija glečera i vulkana, sa mnoštvom toplih izvora, ova ostrvska zemlja osvojiće vas prirodom, ali i polarnom svetlošću.

Ako vaša deca vole planinarenje, morate se uputiti do Nacionalnog parka Tingvelir, koji se zbog svog kulturnog, istorijskog i geološkog značaja od 2008. godine nalazi i na UNESCO listi Svetske baštine.

TURSKA, DUH ORIJENTA I MNOŠTVO AKVAPARKOVA

Ako je Skandinavija previše hladna za vas i letovanje ipak doživljavate kao odmor na moru, onda se opredelite za obalu Mediterana. Poseta Turskoj je prilika da doživite još jednu egzotičnu kulturu i autentičan svet Orijenta.

Prema mišljenju mnogih, Istanbul je jedna od najboljih destinacija za aktivan odmor sa decom. Ako pametno isplanirate svaki dan, možete posetiti veliki bazar, provesti urnebesno zabavne sate u vodenom parku Atlantis ili pak obići jedan od najvećih i najpoznatijih akvarijuma na svetu – Floria. U ogromnom kompleksu koji se prostire na neverovatne 22 hiljade kvadratnih metara čekaju vas sjajne aktivnosti, 5D bioskop, restorani, tržni centar, kafići, suvenirnice, ali pre svega 15.000 vrsta morskih životinja.

Floria akvarijum je podeljen u 16 tematskih zona, a o svakoj možete dobiti detaljne geografske i istorijske informacije. Prelepe boje abijenta stvaraju posebnu atmosferu i daju neverovatnu čar ovom mestu.

Duh Azije i orijentalnog sveta kao iz priča 1001 noći, možete potražiti i ako krenete dalje, ka Kušadasiju ili produžite do antalijske regije. Turska je poznata po velikom broju akva parkova i zabavnih centara u kojima podjednako uživaju i odrasli i deca.

MALDIVI – ZA TIRKIZNO PLAVO LETOVANJE

Iako se često navodi kao jedna od omiljenih destinacija za medeni mesec i romantično letovanje, Maldivi mogu da budu i sjajan izbor za odmor sa decom. Duge bele peščane plaže i savršeno mirna, prozirno plava voda tipičan su pejzaž maldivskih ostrva. Nekoliko letovališta i odmarališta imaju odlične aranžmane za porodice sa decom, sa fokusom na vodenim sportovima. Ako su vaši mališani malo stariji i vole igru u vodi, dobro će im doći da isprobaju surfing ili kajaking na jednoj od najegzotičnijih lokacija na svetu.

Možda vam deluje neverovatno, pa čak i nemoguće, ali ako se osmelite na daleko putovanje sa decom, sigurno je da ćete doživeti nesvakidašnji odmor. Šetnja pirinčanim terasama Balija, prvi surfing časovi na Bahamima ili jednostavno uživanje i igra u nepreglednom Lego carstvu u Danskoj – stvaranje porodičnih uspomena zaista dobija novo značenje. Svet vas zove u avanturu.

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here