Home Svet oko nas PRVI VRTIĆ ZA PSE OTVOREN U NOVOM SADU

PRVI VRTIĆ ZA PSE OTVOREN U NOVOM SADU

150
0

Ako živite u Novom Sadu, a vaši psi ostaju kod kuće sami, postoji mesto na kojem ih možete ostaviti od 8 do 16 časova, ali i duže, ukoliko putujete.

“Dog house”, otvoren je u Ulici Geri Karolja, u sklopu objekta nalazi se i ambulanta, a cela ideja delo je novosadske veterinarke Ane Oreg.


“Odlučili smo da centar za pse otvorimo u velikoj kući koju smo prilagodili psima. Kuća ima dvorište za igru, dnevnu sobu, spavaonicu, igraonicu ili sobu za rekreaciju, ali i ambulantu”, kaže Ana Oreg, koja je ideju dobila na raznim praksama u inostranstvu, a veruje da će je i Novosađani lepo prihvatiti.

U ovom vrtiću vlasnici pasa moći će da ostave svog ljubimca na sat, dva, ceo dan, pa i na spavanje, ali i da prepuste stručnjacima dresuru, socijalizaciju, fizikalnu terapiju ili razbijanje strahova.


“Osim što ćemo primati pse na dnevnu brigu, postoji opcija rad sa psom, koju ćemo raditi Elizabeta Begović, saradnici i ja”, dodaje Oreg.


Kuća ima samo tri kaveza, isključivo za plašljive ili agresivne pse koji treba da se prilagode ostalima. Inače, ovo mesto se može nazvati malim rajem za pse, u kome se oni druže i kreću nesputano.

Izvor: Na dlanu

 

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here