Home Svaštara PRIČA O PRVOM RADNOM DANU U NEMAČKOJ VASPITAČICE IZ HRVATSKE: “ZABRANJEN MI...

PRIČA O PRVOM RADNOM DANU U NEMAČKOJ VASPITAČICE IZ HRVATSKE: “ZABRANJEN MI JE STRES!”

3972
1

Hrvatica J. S. (podaci poznati redakciji Večernjeg lista) preselila se u Nemačku gde se u Frankfurtu zaposlila kao vaspitačica u vrtiću. Ona je za Večernji list otkrila kako je izgledao njen prvi dan na novom poslu u novoj zemlji.

Istakla je, navodi list, da joj je šefica ”zapretila” da se ne brine ako koji dan zakasni na posao te joj je zabranila stres. Njenu objavu su preneli u celosti:

“Dan 1. Kratki rezime…

Živim na periferiji Frankfurta, posao – strogi centar… Udaljenost od kuće do posla 19 km zbog radova pa neke ulice nisu otvorene…

Krenula u 7.40… na poslu sam 22 min kasnije… Napominjem, strogi centar Frankfurta! (Nisam se stigla našminkati, pojesti doručak, odgovoriti na e-mailove, poruke viber, wup, messenger…etc) za vreme vožnje.

Za doručak klinci nose svoje lanč-pakete od kuće, sami sebi serviraju, recikliraju otpad, odlažu posuđe, znaju koliko ih ima u grupi, znaju ko nedostaje – sve beleže na ploču, prepoznaju dane u nedelji, znaju koji je bio juče, koji je danas i koji će biti sutra, upisuju se sami ko je prisutan taj dan čim uđu u sobu. Imaju 4 godine!

Koleginica je divna topla Španjolka, kolega asistent veoma šarmantan Englez… Ostali su odasvuda, od Afrike, Rusije, Kanade… do Hrvatske!

Svima im je nekako stalo da mi prvi radni dan prođe vrlo opušteno.

Šefica mi je zapretila da se ne brinem ako koji dan zakasnim i ako se zagubim. Zabranila mi je STRES! Samo opušteno, kaže ona!

U grupi je 21 dete, dva teachera i jedan asistent!

Nemam što dodati osim da se veselim danu br. 2 – i vikendu, naravno”.

Izvor: Večernji list

1 COMMENT

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here