Home Bajke i priče PRIČA O ČAŠI MLEKA…

PRIČA O ČAŠI MLEKA…

276
0

Jedan siromašni mladić prodavao je robu hodajući od vrata do vrata da bi platio svoje školovanje. Umoran i jako gladan, odlučio je da zamoli za malo hrane na vratima sledeće kuće. Ipak, kad mu je mlada i vrlo lepa žena otvorila vrata, postideo se i umesto da zatraži malo hrane, zatražio je samo čašu vode.

Mladoj se ženi, videvši ga, učini da je možda gladan i umesto vode dade mu veliku čašu mleka. On prihvati čašu i vrlo brzo je popije, zatim je upita:

– Koliko sam dužan?

Ona odgovori: – Majka nas je učila da se ljubaznost ne naplaćuje.

Onda, od srca vam hvala – reče mladić.

Mladić Howard Kelly se odlazeći od te kuće, nije samo osećao fizički jačim, već je i vera u Boga i čoveka u njemu takođe ojačala, a bio je pre toga spreman da odustane i sve napusti.

Godinama kasnije, ta žena se jako razbolela. Lokalni lekari su bili nemoćni. Napokon, uputili su je u veliki grad gde su postojali specijalisti koji su mogli proučiti tu retku bolest koju je imala.

Dr. Howard Kelly je takođe pozvan na konsultacije. Kad je čuo ime grada, čudno svetlo je obasjalo njegove oči. Odmah je ustao i sišao do hodnika gde je bila njena soba. Ogrnut lekarskim mantilom ušao je da je vidi. Prepoznao ju je odmah. Vratio se u sobu za konsultacije odlučan da pruži sve od sebe da bi joj spasio život.

Od tog dana obratio je posebnu pažnju na njen slučaj. Nakon dugačke borbe bitka je dobijena. Dr. Kelly je zatražio od finansijske službe da mu dostavi konačni obračun za njeno lečenje, na odobravanje. Kad je dobio račun, pogledao ga je i dopisao nešto na dnu računa i poslao joj je račun. Kada je žena dobila račun, plašila se da ga otvori – bila je sigurna da će ga morati do kraja života plaćati. Ipak, pogledala ga je i nešto što je bilo napisano na dnu računa, privuklo je njenu pažnju.

Pisalo je: “Plaćeno u potpunosti jednom čašom mleka” potpis Dr. Howard Kelly.

SAŠA BOOKS

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here