Home Predstavljamo PREDSTAVLJAMO SAVRŠENO RAZIGRANI VRTIĆ U KINI

PREDSTAVLJAMO SAVRŠENO RAZIGRANI VRTIĆ U KINI

1378
0

Jedan vrtić u Kini doživeo je potpunu transformaciju zahvaljujući domišljatosti jednog arhitekte.

Njegovo ime je Keiširo Sako, i dolazi nam iz Japana, a njegova kreativnost je malo dečije carstvo ispunila predivnim bojama. Ovaj arhitekta je dečiji vrtić ispunio šarenim panelima i na ovaj način stvorio veoma zanimljiv kaleidoskop. Postavljajući čak 483 staklena umetka u duginim nijansama, prostor vrtića je poprimio sasvim novu dimenziju.

Učenje i odrastanje u ovom vrtiću je dobilo zabavan oblik, a malo je reći da su deca prosto oduševljena izgledom svog vrtića. Inače minimalistički uređen prostor, sad je ispunjen mnoštvom predivnih boja koje se prelamaju dok svetlost prolazi kroz panele.

Kaleidoskop boja proteže se i iznad prozora, obuhvatajući još i rukohvate i ulazna vrata vrtića. Sakova arhitektonska forma stvorila je predivan spektar boja u kom dečija mašta dolazi do izražaja. Osim toga boje duge se odražavaju i na travnato igralište ispred vrtića, a deca kroz šarene panele i prozore imaju znatno interesantniji i življi pogled na svet koji ih okružuje.

Negujući minimalističko uređenje prostora u vrtiću, boje dobijaju mogućnost da zaista iskažu svoje postojanje. Svaki pojedinačan panel unosi dozu pozitivne energije u okruženje. Sakova želja je prevenstveno bila da deci omogući da rastu u lepom i interesantnom okruženju, ispunjenom predivnim duginim bojama, gde će moći da ispolje svoju kreativnost.

Sam dizajn zgrade u kojoj se nalazi vrtić je takođe veoma zanimljiv. Vrtić je smešten u gradu Tianši, u kineskoj provinciji Gansu, gde živi oko 3.5 miliona stanovnika. Zaobljeni stakleni paneli i rubovi zgrade, su naklon kolevci stare kineske civilizacije, koja se nekad nalazila na ovom mestu. Baš kao što je plato Loes na kom se grad nalazi podsticao Kinu u njenom daljem razvoju, nada je da će ovaj vrtić podsticati mlade umove da slede svoje snove i predvode buduće generacije.

Ž.J.

Izvor: MyModernMet

https://www.mojenterijer.rs/lifestyle/paneli-u-duginim-bojama-u-potpunosti-promenili-izgled-jednog-vrtica/6

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here