Home Predstavljamo PRAVA PRAVCATA BAJKA OD VRTIĆA U RUSIJI

PRAVA PRAVCATA BAJKA OD VRTIĆA U RUSIJI

510
0

U vrtiću o kojem priča celi svet, decu uče igranju šaha, slikanju, aikidou, plesu, te raznim stranim jezicima.

Prava pravcata bajka od vrtića pod nazivom „Sad-Grad“ nikla je u gradu Krasnogorsku, blizu ruske prestonice. Deo neobične palate su  zamci i kule s likovima iz bajki; vilama, patuljcima i vilenjacima. U vrtiću se deca igraju, uče, slikaju, plešu…

Vrtić je osmišljen do najmanjeg detalja. Na stepenicama se nalaze specijalne dečije ogradice, ormarići su napravljeni u obliku kućica, s gomilom igračaka. Tu je smešteno i pravo pozorište s velikim foajeom, garderoberom, velikom scenom i akustičnom dvoranom s profesionalnom rasvetom. To, objašnjavaju pedagozi, utiče na razvoj sposobnosti i talenata kod dece.

U posebnoj sobi „žive“ junaci iz bajki: vile, patuljci, vilenjaci… Tu ima prelepog, raznobojnog cveća i cepelin s pravim prozorima. Njih su nacrtala deca, a slikari i dekorateri su sve pretočili u stvarnost. Imaju kreativne radionice, a u dvorištu vrtića se nalazi park s raznim penjalicama, kućicama, toboganima, ljuljaškama, klackalicama…

Posebna pažnja se posvećuje ne samo razvoju dece, već i njihovom zdravlju. Ovde su zaposlene čitave „čete“ logopeda, psihologa, pa čak i masera. Imaju svog kuvara koji priprema jela za svako dete posebno. Nisu zapostavljeni ni roditelji! Oni svoje dete mogu pričekati u ugodnom kafiću, uz šoljicu kafe, i tu se mogu informisati kako se njihovo dete uklopilo u novu sredinu, te kako napreduje u sticanju novih znanja i veština.

Zanimljivo je da boravak deteta u tom vrtiću nije prejak udarac na kućni budžet. Glavne troškove je na sebe preuzela kompanija zaslužna za izgradnju vrtića, pa roditelje vrtić košta otprilike koliko bi ih koštala osoba za čuvanje deteta.

Kažu da deca u tom vrtiću toliko uživaju da gotovo ne žele ići svojim kućama, niti se rastati od svojih vaspitačica.

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here