Home Svaštara PISMO JEDNE UČITELJICE BUDUĆIM PRVAČIĆIMA

PISMO JEDNE UČITELJICE BUDUĆIM PRVAČIĆIMA

427
0

Dragi moji budući prvačići,
verujem da ste jako nestrpljivi i da jedva čekate polazak u školu. Možda među vama ima i onih koji bi rado ostali još malo u vrtiću sa svojim vaspitačicama, ali verujete mi u školi vas čeka puno toga novog i čudesnog.
Ne brinite, imate još vremena da budete i sa svojim vrtićkim prijateljima i vaspitačicama. Još imate vremena za igre u pesku, ljuljanju na ljuljaškama i za poneku fudbalsku utakmicu u dvorištu vrtića. Nemojte samo misliti da se u školi nećemo igrati. Naprotiv, očekuje nas puno igre, zabave, smeha, ali i učenja.
Znam da mnogi od vas već svašta znaju i mogu, znate jedva čekam da mi to i pokažete.
Možda ste zabrinuti jer vaša slova nisu preuredna ili tačno napisana, možda vaše brojke izgledaju kao da su se pogledale u ogledalo, ali ne brinite. Sve su to stvari koje ćemo, jako brzo, naučiti u prvom razredu. Polako, korak po korak, svakim danom bićete sve uredniji i uspješniji. Znam to!
Moram biti iskrena s vama. Neće sve biti lako i jednostavno. Sigurno će biti stvari koje nećete napraviti iz prve i onako kako želite. Ali ne odustajte!

U školi ćete se naučiti i kako biti strpljiv, uporan i kako ne treba odustajati. Vaši roditelji i ja verujemo u vas i verujemo da ćete uspeti.
Verujte mi, svašta zanimljivog i i čudesnog vas čeka.
U školi vas čekaju i novi prijatelji. Budite otvoreni prema njima, biće i dece koja ne poznaju nikoga. Pozovite ih u igru, upoznajte se s njima, podelite stvari s prijateljima. U školi se ne uči samo od učiteljice, puno toga te mogu podučiti i tvoji prijatelji, stari ili novi.
Iako još niste krenuli u školu, imam za vas jedan zadatak. Ovo leto uživajte najjače što možete. Pokušajte da naučite da plivate, vozite bicikl ili vežete pertle.

Ovo poslednje mi je jako bitno da znate jer ćete mi tako, malčice, olakšati posao kod izlazaka vani. A njih će, verujte mi, biti. Napolju se ipak najlepše igrati, a obećala sam vam da igre u školi ne nedostaje.
Imam i poruku za vaše roditelje. Recite im da ne budu previše zabrinuti. Velik će to biti dan i za vas i za njih. Poručite ima da za vas imam spremno mnoštvo zagrljaja, brdo razumevanja, tonu (i više) strpljenja, mnoštvo znanja i na kraju i najvažnije puno ljubavi.
I prvi dan škole, ako na njihovim licima budete videli poneku suzu, nemojte misliti da plaču jer su tužni, ne deco, vaši su roditelji samo JAKO ponosni i sretni jer ste vi već toliko veliki da ste postali PRVAČIĆI.
A ja ću vaš čekati u vašoj novoj školi, u vašoj učionici, nestrpljiva i uzbuđena što u vas upoznati.

Vaša učiteljica

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here