Home Bajke i priče PETAR PAN

PETAR PAN

429
0

Vendi je često čitala svojoj braći o doživljajima Petra Pana, pa se nije naročito iznenadila kada se kraj njene postelje pojavio taj mladi zeleni vilenjak. Petar Pan je nagovorio Vendi i njenu braću da polete zajedno s njim u pustolovnu u zemlju Nedođiju.

Ali u toku putovanja gusar Kapetan Kuka, najveći neprijatelj Petra Pana, opazi malu družinu i stade da je gađa iz brodovskih topova. Vendi i njena braća skloniše se na ostrv, ali tu ih zarobiše indijanci, zajedno sa izgubljenom decom, prijateljima Petra Pana. Da bi oslobodio svoje prijatelje, Petar Pan spase princezu Lili, kćer indijanskog poglavice, koju je bio zarobio Kapetan Kuka.

Tako su Vendi i njena braća počeli da žive sa izgubljenom decom u tajnoj kući Petra Pana, ali Kapetan Kuka otkrio je to njihovo skrovište. Da bi se osvetio Petru Panu, Kapetan Kuka oteo je Vendi i odneo je na svoj brod. Nameravao je da je baci morskim psima; ali Petar Pan sa svojim prijateljima pritekao je joj u pomoć, pa su u čeljustima ajkula završili kapetan Kuka i njegova banda.

Tada se gusarski brod vinu u vazduh i Petar Pan njime odveze Vendi i njenu braću kući; tu ih pozdravi i otplovi u nove pustolovine.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here