Home Svet oko nas PET SAVETA ZA BRIGU O LJUBIMCIMA TOKOM LETNJIH VRUĆINA

PET SAVETA ZA BRIGU O LJUBIMCIMA TOKOM LETNJIH VRUĆINA

82
0

Toplo vreme predstavlja pravi izazov za životinje. Iako, možda, one egzotičnije mogu u potpunosti da se osećaju kao „na svom terenu“, oni najčešći kućni ljubimci mogu na velikim vrućinama da se osećaju baš kao i njihovi vlasnici.

Ovih pet saveta pomoći će vlasnicima kuca i maca da manje brinu o zdravlju njihovih ljubimaca tokom vrelih letnjih meseci.

  1. Poštujte vrućinu

Postarajte se da vaše kuce i mace, tokom letnjih meseci, uvek imaju pristup dovoljnoj količini sveže hladne vode i ne dozvolite im da sami izlaze napolje tokom najvrelijih delova dana.

 

  1. Pazite na insekte

Jedan od čestih letnjih problema kućnih ljubimaca su krpelji i drugi insekti. Ukoliko biljke u dvorištu prskate zaštitnim sredstvima protiv insekata, znajte da ona mogu da budu veoma opasna za životinje. Najbolje rešenje ja da u delu dvorišta u kome ljubimci najviše borave i igraju se redovno šišate travu, čime ćete smanjiti prisustvo insekata i mogućnost da dođu u dodir sa vašim ljubimcem.

  1. Čuvajte se antifriza

U letnjim mesecima, dešava se da antifriz curi iz automobila kada se pregreju. Njegov sladunjav ukus je privlačan za pse i mačke, ali može biti smrtonosam ukoliko ga progutaju. Obratite pažnju na barice ispod automobila.

  1. Opekotine od sunca

Neki kućni ljubimci, pogotovo oni koji imaju tanku dlaku u ružičastu kožu mogu biti podložni opekotinama od sunca. Konsultujte veterinara po pitanju toga da li je potrebno da vaš ljubimac tokom vrelih sunčanih dana koristi zaštitnu kremu.

  1. Bezbednost u vodi

Uvek obraćajte pažnju na vašeg ljubimca kada je u vodi. Čak i najbolji plivači među njima mogu da se nađu u nevolji u situacijama kada ne mogu da nađu povoljno mesto za izlazak iz vode, ili se zapletu u rastinje ili konopce. Ukoliko vašu kucu vodite na čamac, na moru ili reci, možda nje loše da mu pre toga obučete plutajući prsluk za pse.

(B92)

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here