Home Svet oko nas PET PROVERENIH NAČINA DA VAS MAČKE ZAVOLE

PET PROVERENIH NAČINA DA VAS MAČKE ZAVOLE

165
0

Odgovor na pitanje kako sa mačkama preći „na ti“ dao je tim stručnjaka.

  1. NEKA ONA PRIĐE PRVA

Istraživanje švajcarskih stručnjaka je pokazalo da je puštanje mačke da preuzme inicijativu važno za stvaranje dobrog odnosa. Studija sprovedena u 51 domaćinstvu u Švajcarskoj pokazala je da mačke češće prilaze ljudima koji ne obraćaju pažnju na njih. Većini ispitanika je mačka prišla kada su čitali, prenosi Petmagazine.rs.

 PRIĐITE JOJ KAO DA STE MAČKA

Stručnjaci savetuju da svoj prst polako usmerite ka nosu mačke i zadržite ga ispred njega. Ukoliko se mačka približi kako bi vaš prst pomirisala ili se o njega trljala, odlično – to je dobar znak!

  1. MAZITE JE TAMO GDE JOJ PRIJA

Studija iz 2002. godine pokazala je da su mačke pozitivno reagovale, predenjem i treptanjem, kada su ih mazili u predelu čela i obraza.

  1. DAJTE JOJ PROSTORA

Pokazaće vam da nešto ne voli tako što će siktati, grebati, gristi, ili će pak poravnati uši, gledati u vašu ruku ili praviti nagle pokrete repom. U tim trenucima najbolje je da se povučete.

  1. NE PRETERUJETE SA HRANOM

Velika količina hrane = mnogo ljubavi – ne preterujte. U jednom istraživanju učestvovalo je 58 mačaka sa viškom kilograma, i one su nekoliko nedelja bile podvrgnute dijeti. Rezultat je bio taj da je 75% vlasnika izjavilo da su njihovi ljubimci umiljatiji i da više vremena provode u njihovom krilu otkad su im promenili ishranu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here