Home Zanimljivosti PAS KOJI GOVORI – FANTASTIČAN TRIK ILI SUROVO MUČENJE?

PAS KOJI GOVORI – FANTASTIČAN TRIK ILI SUROVO MUČENJE?

145
0

Nastup Mis Vendi, psa koji “govori”, oduševio je publiku i sudije šou-programa “Britanija ima talenat”, ali su neki gledaoci, koji su ga pratili posredstvom TV-ekrana, osudili “surovi” trik sa lažnom njuškom.

 

VIDEO > Nastup Mis Vendi:

https://www.youtube.com/watch?v=nLz-CINNHpI

 

 

Publika emisije „Britanija ima talenat“ valjala se od smeha kada se “Mis Vendi” na tečnom engleskom „raspravljala“ sa vlasnikom Markom, a sudije su bile toliko oduševljene da su ih poslali direktno u sledeći krug.

Trik koji se krije iza nastupa podrazumeva lažnu njušku, koja je kamuflirana krznom iste boje, a funkcioniše na daljinsko upravljanje tako da se čini da pas otvara usta.

Posle epizode prikazane u subotu, britanski organ za kontrolu medija “Ofkom” primio je 21 pritužbu, dok je na adresu kanala ITV pristiglo još 35.

Organizacija za zaštitu životinja RSPCA najavila je da će stupiti u vezu s producentima emisije kako bi “ustanovila koje su metode korišćene” prilikom nastupa “Mis Vendi”.

“Veoma bi nas uznemirilo ako bi se istpostavilo da je pas trpeo maltretiranje”, izjavio je predstavnik organizacije.

“Strah i uznemirenost mogu da se jave usled nemogućnosti da normalno diše i dahće zato što nosi masku na sceni”, dodao je on, napomenuvši da je u studiju veoma toplo i da je zbog toga dahtanje veoma važno.

“Ovo nije talenat i trebalo bi ispitati da li je životinja zlostavljana”, napisao je jedan korisnik Tvitera, dok su drugi nastup ocenili kao surov.

Sajmon Kauel, najpoznatiji član žirija rekao je da ne veruje da je reč o zlostavljanju psa, već naprotiv, da se ovom tačkom pokazuje ličnost psa.

Francuz Mark Metral, koji govori iz stomaka i koji je izveo tačku sa “Mis Vendi”, međutim, kaže da ona “obožava nastupe”.

“Radim s njom od kada je bila štene. Nikada je ne bih doveo u stresnu situaciju. Uzbudi se svaki put kada počnemo da treniramo i uvek uživa na sceni”, tvrdi on.

Šta vi mislite, da li je Mis Vendi uživala ili patila na sceni?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here