Home Svaštara OVI ZNAKOVI POKAZUJU DA JE VAŠE DETE INTELIGENTNIJE OD VRŠNJAKA

OVI ZNAKOVI POKAZUJU DA JE VAŠE DETE INTELIGENTNIJE OD VRŠNJAKA

454
0

SVAKI roditelj volio bi da je njegovo dete superpametno. Ono što možda ne znate je da postoje neki znakovi koji ukazuju na visok koeficijent inteligencije već od malih nogu. Ako vaše dete pokazuje neki od navedenih znakova, vreme je da mu se posvetite i pomognete kako bi ostvarilo svoj puni potencijal.

  1. OSTVARUJE NEKE STVARI PRE OD VRŠNJAKA

Roditelji prate dostignuća svojih beba jer tako znaju da se razvijaju telesno, kognitivno i emocionalno. Ipak, ako vaša beba uspeva da ostvari ono što bi trebala ranije od svojih vršnjaka, to je mogući znak inteligencije. Primer, ako beba s 10 meseci slaže rečenice, jasno je da je naprednija u odnosu na vršnjake.

  1. IMA DOBAR FOKUS

Bebe i mala deca ne mogu dugo da budu fokusirani na određeni zadatak. No ako to nije slučaj s vašim detetom, čini se da imate malog Ajnštajna.

Primer, inteligentna petomesečna beba je u stanju da se igrati sa drvenim kockama duže od 15 minuta ili pažljivo sluša dok joj pričate priču.

  1. VOLI DA REŠAVA PROBLEME

Ako detetu uzmete grickalice, a ono traži način kako da dođe do njih, pokušava da nađe rešenje problema. Napredna deca jako su dobra u rešavanju problema i neće jednostavno odustati.

  1. UŽIVA U SAMOĆI ILI JE ČAK PREFERIRA

Deca su društvena i ne vole da budu sama, ali ako vaš mališan u tome uživa, moguće je da je natprosečno inteligentan.

Takvu decu ćete prepoznati po tome da uživaju ako se sama igraju ili preferiraju društvo starije dece više nego svoje vršnjake.

  1. EKSTREMNO JE ZNATIŽELJNO

Deca su po prirodi znatiželjna, ali ako vas intenzivno ispituju o stvarima i svetu koji ih okružuje, trebate nuditi odgovore i potencirati njihov razvoj.

  1. OPREZNO JE

Jedan od najranijih znakova inteligencije kod deteta je opreznost. Takve bebe su svesne svog okruženja i ljudi oko sebe. U ranom dobu ostvaruju kontakt očima i nagrađuju vas osmehom ili mašu kad vas prepoznaju.

https://www.index.hr/mame/clanak/ovi-znakovi-pokazuju-da-je-vase-dijete-inteligentnije-od-vrsnjaka/2196075.aspx

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here