Home Info OSNOVNA ŠKOLA “DUŠAN VUKASOVIĆ DIOGEN” IZ KUPINOVA, ISTURENO ODELJENJE U AŠANJI JE...

OSNOVNA ŠKOLA “DUŠAN VUKASOVIĆ DIOGEN” IZ KUPINOVA, ISTURENO ODELJENJE U AŠANJI JE PROGLAŠENA ZA NAJBOLJU U OKVIRU PROJEKTA „ZA ČISTIJE I ZELENIJE ŠKOLE U VOJVODINI“

267
0
dav

Stigla je još jedna potvrda da se trud i radi na kraju ipak isplate!

Naime, u konkurenciji od 84 vaspitno-obrazovne institucije osnovna škola “Dušan Vukasović Diogen” iz Kupinova, istureno odeljenje u Ašanji je proglašena za najbolju u  okviru projekta „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“, na šta su neizmerno ponosni!

Plaketa i nagrada u vidu jednodnevnog izleta za učenike ašanjske škole kao i dvodnevnog seminara za koordinatore je dodeljena  u Pokrajinskoj vladi u Novom Sadu, 2. juna.

Projekat je trajao od novembra, predajom konkursne dokumentacijue, pa do maja kada su Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine i  Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice prosleđeni izveštaji o realizovanim aktivnostima.

Mi smo realizovali niz aktivnosti kao što su obeležavanje važnih eko-datuma, reciklažne radionice, učešće u kampanji „Sat za našu planetu“,  „Zeleni dan“ kada smo oplemenjivali zimzelenim rastinjem  dvorišni prostor kao i atrijum, akcije „Limenka po limenka“ i „Čep za hendikep“, izlet na Obedsku baru u organizaciji Turističke organizacije opštine Pećinci, na čelu sa Ljubicom Bošković. Takođe smo učestvovali na raznim konkursima gde smo osvajali diplome i nagrade, a najznačajnija je nagarada na konkursu „Školski zeleni press“ i učešće u emisiji „Pitam se pitam“, koja se emituje na RTV Vojvodina.

Sve ovo ne bismo uspeli bez podrške roditelja naših učenika i samih meštana Ašanje. Učenici su sve vreme bili izuzetno motivisani jer do sada smo akcenat stavljali na zaštitu i očuvanje narodne tradicije, pa im je ekologija bila nešto novo.

Ovo priznanje nam predstavlja motiviv za dalji rad i trud na planu promene svesti naših meštana o važnosti očuvanja životne sredine, a da na ovome nećemo stati govori i činjenica da se od septembra uključujemo u novi, ozbiljan međunarodni projekat „Eko paket“.

Koordinator tima za ekologiju, Dragana Jakšić Kostić

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here