Home Predstavljamo OMILJENI PEDIJATRI U NOVOSADSKIM ORDINACIJAMA I DOMOVIMA ZDRAVLJA

OMILJENI PEDIJATRI U NOVOSADSKIM ORDINACIJAMA I DOMOVIMA ZDRAVLJA

987
0

Među svim zanimanjima, pogotovo onim koji podrazumevaju rad sa ljudima, „isplivaju“ imena onih koje među našim sugrađanima bije dobar glas. Posvećenost, znanje, strpljenje, ljubaznost i profesionalan pristup pacijentu posebno do izražaja dolazi kod lekara, a pomenute osobine nekako su nam najvažnije kada su u pitanju osobe koje leče – našu decu.

Lekari bilo koje specijalnosti imaju veliku odgovornost, ali smo na decu, ipak, najosetljiviji. Zato se ogroman broj Novosađanki i Novosađana podrobno raspituje kod rodbine i prijatelja za pedijatre koji su stručni, ali i prijatni. Neretko se pitanje „Kog pedijatra mi preporučujete za dete“ može sresti i na društvenim mrežama, gde obično usledi poveći broj odgovora.

Iako smo sigurni da je dobrih pedijatara u Novom Sadu mnogo više, ipak su se istakla neka imena za koja mnogi roditelji, naši sugrađani, imaju masovne reči hvale. Njima posvećujemo ovaj tekst, jer polazimo od toga da su simpatije i preporuke malih pacijenata i njihovih roditelja zasluženo stekli.

Prema našem istraživanju, ovo su najomiljeniji novosadski pedijatri.

DR MARKO NIKOLIĆ

Kad su u pitanju privatni pedijatri, dr Marko Nikolić je ubedljivo na vrhu liste po broju preporuka zadovoljnih roditelja. Smatraju ga velikim stručnjakom i odličnim dijagnostičarem i opisuju ga kao pažljivog, brižnog, savesnog, detaljnog u pregledina, veoma posvećenog svom poslu koji, prema njihovim rečima, očigledno radi iz ljubavi.

– Nikada mi se nije desilo da mi na poziv nije odgovorio. Dešavalo nam se da dete u toku noći dobije temperaturu, pa se i tada se javi na telefon, a prima nas kad god nam zatreba, čak i nedeljom – kaže jedna majka za dr Nikolića, dok druga tvrdi da ih je spasio infuzije i bockanja, te je skoro svaki dan zvao da pita kako joj je dete.

Kao dodatnu pogodnost roditelji opisuju i to da u svojoj ordinaciji doktor uz sebe ima ceo tim lekara specijalista iz raznih oblasti, kao i laboratoriju, pa tako sve možete obaviti na jednom mestu.

– Deca ga obožavaju. Dr Nikolić je suvo zlato ovog grada – smatra jedan bračni par koji svoje mališane godinama vodi isključivo kod ovog pedijatra.

DR VANJA KURJAKOV

Odlična iskustva roditelji imaju i sa dr Vanjom Kurjakov, zaposlenom u jednoj od novih privatnih bolnica. Kažu da je posvećena, prijatna, mlada i puna znanja, uvek tu da da savet kad je neka kritična situacija, pa čak i kad je na godišnjem odmoru.

– Imam samo reči hvale za dr Vanju Kurjakov, dragu i milu doktorku, punu ljubavi i pažnje prema svojim pacijentima. Ona je spoj stručnosti i profesionalizma s jedne i predivnih ljudskih osobina s druge strane – ocenjuje jedna Novosađanka.

DR ZORAN BULATOVIĆ I DR JELENA STOKUĆA

Predstavljamo ih zajedno jer su ova dva pedijatra – otac i kćerka i oboje su izuzetno cenjeni.

Ordinacija „Dr Bulatović“ je, inače, prva privatna pedijatrijska ordinacija u Srbiji, osnovana 1992. godine. Doktor je, takođe, osnivač lekarske komore Vojvodine i prvi predsednik upravnog odbora lekarske komore Srbije.

Dr Zorana roditelji opisuju kao iskusnog lekara, vrsnog dijagnostičara sa puno strpljenja i plemenitog čoveka, a u dr Stokuću brzo su stekli poverenje, zahvaljujući njenoj posvećenosti i znanju. Oboje su, kažu novosadski roditelji, vrlo prijatni i dostupni kad god zatreba, pa čak i praznicima.

DR MIRJANA LUKIĆ

Kada se zatraže preporuke za pedijatra, neizostavno ime koje se pominje bude i dr Mirjana Lukić. Čini se da je doktorkina detaljnost i dobar pristup malim pacijentima ono zbog čega se opredeljuju da male Novosađane dovode baš kod nje.

– Ona je konkretna i jasna u dijagnostici i savetima, ne okoliša, strpljivo objasni i beskrajno joj verujemo, jer se nekoliko puta ispostavilo da je odlično uvidela i predvidela tok bolesti. Trudi se da bude maksimalno dostupna, pa smo se više puta dopisivali i kasno noću, a svaki njen savet nam je dragocen – kaže otac dve devojčice, koje odlazak kod doktroke smatraju poput obilaska rodbine.

DR GALINA GAVANSKI

Da požrtvovanost lekara nema veze sa tim da li radi u državnoj službi ili privatnoj praksi dokazuju i reči hvale za doktorku Doma zdravlja Novi Sad, Galinu Gavanski. Za nju roditelji malih pacijenata tvrde da je najprijatnija osoba i najposvećenija deci.

– Ne samo da je doktorka veoma stručna, koncentrisana na posao bez obzira na to da li je ispred ordinacije gužva ili ne i pažljiva, nego je uvek izuzetno ljubazna, prijatna, nasmešena, blaga prema deci. Nekad joj se divim kako ume da zadrži staloženost i osmeh čak i kad je „udar“ na ambulantu, u vreme virusa – opisuje je jedna majka.

DR JOVAN REDŽEK

Njegovom iskustvu mnogi veruju, a kako i ne bi, kad dr Redžek radi preko 40 godina. Njegova privatna ordinacija nalazi se na Telepu, a važi za odličnog dijagnostičara.

– Ja sam išla kao dete kod Redžeka, a potom smo kod njega vodili i svu našu decu. Divan je lekar stručnjak, a čak dođe i na adresu – puna je reči hvale jedna od majki koje se „kunu“ u dr Redžeka.

DR RUŽICA KERAC

Kada se povede polemika o pedijatrima zaposlenim u domovima zdravlja, lepe reči roditelji imaju i za dr Kerac.

– Ta žena je anđeo, a uz to je i dobar stručnjak. Jedna je od lekara koji su plemeniti, humani, osećajni i zaista im je stalo do pacijenata – ovako je opisuje jedna od naših sugrađanki.

DR GORDANA VELISAVLJEV

Da je odličan dijagnostičar i pravi stručnjak roditelji vele i za doktorku Velisavljev, koja vodi privatnu polikliniku koja nosi njeno prezime. Ujedno je i neonatolog, pa kod nje vode i sasvim male bebe.

– Dr Gordana je bila detetov neonatolog od inkubatora. Veoma je stručna, temeljna i predana, kao i ostali lekari u njenoj poliklinici – preporučuje jedan novosadski tata.

Među hvaljenijim pedijatrima, bez obzira na to da li rade u nekim od novosadskih domova zdravlja ili u privatnim ordinacijama, nalaze se i dr Jelena Vrsajkov, dr Sonja Bašić, dr Svjetlana Dobrijević, dr Snežana Kopčanski, dr Nikulina Mijučić, dr Slavica Rašajski, dr Svetlana Čegar, dr Ljiljana Šarac, dr Slobodan Maričić, dr Olivera Savić, dr Nikola Rudić, dr Aleksandra Ilijević…

http://www.mojnovisad.com/vesti/nasa-tema-omiljeni-pedijatri-u-novosadskim-ordinacijama-i-domovima-zdravlja-id41003.html

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here