Home Info NOVOSADSKI VRTIĆ „VEVERICA“ – ZAPOSLENI I RODITELJI UDRUŽENI OKREČILI VRTIĆ

NOVOSADSKI VRTIĆ „VEVERICA“ – ZAPOSLENI I RODITELJI UDRUŽENI OKREČILI VRTIĆ

230
0

U vrtiću „Veverica” u Visarionovoj ulici obnovljena je kompletna stolarija, a izgrađena je i pristupna rampa na ulazu u zgradu, zahvaljujući novcu koji je obezbedila Fondacija „Novak Đoković”

Osim toga, zaposleni i roditelji su zajedničkim snagama prošlog vikenda okrečili čitavo zabavište, te će male „veverice”, njih oko 300, ući u novu godinu u potpuno osveženom okruženju.

„Na konkurs Fondacije „Novak Đoković” konkurisali smo 2015. godine, a nakon velike dileme o tome da li da to bude dvorište, ili sala za fizičko, na kraju smo shvatili da je najfunkcionalnije i najdugotrajnije da konkurišemo za novac za obnovu stolarije jer nam je u sobama bilo zaista hladno, pogotovo ako dune košava“, priča rukovodilac „Veverice”, Dragana Vlahović.

Pošto je u pitanju bila ogromna investicija, dodaje, konkurisali su samo za dečje sobe.

„Kada smo ušli u uži krug, predstavnici Fondacije došli su u vrtić da se uvere u autentičnost loše situacije pa su ponudili da urade kompletnu stolariju čitavog vrtića kada su videli u kakvom je stanju“, veli Dragana Vlahović.

Radovi su počeli prošlog meseca, a Dragana napominje da su roditelji imali razumevanja, uskočile su bake, tetke i komšinice, pa se broj dece koja dolaze u vrtić u tom periodu smanjio na trećinu. Najintenzivniji radovi trajali su oko tri nedelje, prisutno je bilo oko 95 dece, a vaspitači su se, osim bezbednosti mališana koja je bila primarna, trudili da deca ne osete vanredne uslove i da se što više zabave.

Pošto je vrtiću bilo potrebno i krečenje, pošlog vikenda su roditelji i vaspitači zajedničkim snagama uspeli da završe i taj veliki posao. Okrečili su hodnike, trpezariju i kuhinju i sve radne sobe, dok su kancelarije ostavili za raspust. Novac za to vrtić je dobio još prošlog septembra, zahvaljujući jednom tati koji je u Savetu roditelja, a inače je sportista, i manifesaciji koju je organizovao, „Sportom do lepšeg vrtića”.

„Čuvali smo taj novac do sad da bismo kupili farbu, glet-masu i potreban pribor, a još smo u farbari „Gaga” dobili veliki popust, što nam je uštedelo oko 30.000 dinara. Imali smo sjajnu pomoć, dolazili su i prijatelji roditelja naše dece, kao i roditelji dece koja su nekad išla u naš vrtić, a mi vaspitači smo u četvrtak i petak ogulili i ogletovali šta je trebalo. Imali smo i ranije manjih radnih akcija, ali ova je bila najveća, ali i najbrža. Zaista smo uživali!“, kaže Dragana Vlahović.

 

 

„VEVERICE” SU UZ NAĐU

Tokom čitave sledeće nedelje u vrtiću „Veverica” trajaće humanitarna prodajna izložba dečjih novogodišnjih čestitki i ukrasa. Sav novac biće namenjen troipogodišnjoj Nađi, maloj „veverici” koja je obolela od leukemije i trenutno je na dugom lečenju u Nemačkoj.

Da bi imali što više pazara, vredne ručice mališana iz „Veverice” napravili su pregršt čestitki, Sneška Belića od kartonskih kutija ili flaša za jogurt, kao i ukrasa za jelku. Ko želi, može i da uplati novac za malu Nađu na žiro račun za dinarske uplate

 

340-32019867-11

(primalac Jelena Kvrgić, Novi Sad)

a za uplate iz inostranstva

IBAN RS35340000003201986711

SWIFT: GIBARS22 Erste banka.

 

D. Ristić

Foto: S. Šušnjević

www.dnevnik.rs

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here