Home Info NOVI SAD – BAZAR RUKOTVORINA ŠKOLA ZA UČENIKE SA SMETNJAMA U RAZVOJU

NOVI SAD – BAZAR RUKOTVORINA ŠKOLA ZA UČENIKE SA SMETNJAMA U RAZVOJU

193
0

Novogodišnji bazar rukotvorina učenika sa smetnjama u razvoju, humanitarna manifestacija koju već tradicionalno organizuje Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, u saradnji sa Školom za osnovno i srednje obrazovanje „Dr Milan Petrović” Novi Sad, održana je u petak, 15. decembra 2017. godine, u holu Pokrajinske vlade.

Na otvaranju bazara, prisutne je u ime domaćina pozdravila pomoćnica pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Biljana Kašerić. Naglasivši važnost ljubavi, ljudskog dostojanstva i jednakosti, gospođa Kašerić je rekla: „Ove godine smo se peti put okupili na ovom već tradicionalnom novogodišnjem bazaru pod motom ’Mi smo jednaki, zar ne?’. Želeli bismo i ovom prilikom da se omogući široj javnosti da se upozna s radom ovih škola i njihovim neprocenjivim doprinosom našem društvu, jer ove škole nisu samo obične obrazovno-vaspitne ustanove, već mesta gde se svakodnevno ostvaruju osnovna ljudska prava dece, pravo na jednak pristup obrazovanja i pravo na pristup znanju, jer u 21. veku nemoguće je zamisliti da bilo koje dete bude uskraćeno za to osnovno pravo.” Potom, dodala je i sledeće: „Ovo je ujedno i mesto i vreme da odamo priznanje i profesorima koji svakodnevnim trudom u ovim školskim ustanovama daju dragocen doprinos u pokušaju da grade društvo jednakih mogućnosti za sve naše građane i građanke.”

Prisutnima se obratila i Slavica Marković, direktorka Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović” s domom učenika u Novom Sadu, koja je zahvalila pomenutom sekretarijatu što već peti put organizuje ovu manifestaciju, napomenuvši i to da je bitno da se primeti i pohvali sve što učenici s posebnim potrebama rade, jer oni imaju želju i ideju, ali im je potrebna pomoć da bi se one ostvarile.

Nakon pozdravnih reči, nastupio je hor „ISON” Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović” s domom učenika u Novom Sadu.

U holu Pokrajinske vlade radove je izložilo devet škola s teritorije AP Vojvodine – škole iz Novog Sada, Pančeva, Sombora, Subotice, Zrenjanina, Sremske Mitrovice, Bačke Palanke, Stare Pazove i Kikinde. Cilj ove manifestacije jeste da se promoviše i nagradi rad ovih specijalizovanih ustanova obrazovanja i vaspitanja, kao i da posetioci bazara dobiju priliku da pokažu humanost na delu. Novac prikupljen prodajom rukotvorina ostaje školama.

Ovom prilikom, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice uručio je i novogodišnje poklon-paketiće učenicima – učesnicima ovog bazara.

http://www.puma.vojvodina.gov.rs/

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here