Home Predstavljamo НОВА КЊИГА ЗА ДЕЦУ „ВЕСЕЛА ВЕШТИЦА НИКА И ЗЛА КЈАРА“ ЛЕЛЕ СТОЈАНОВИЋ...

НОВА КЊИГА ЗА ДЕЦУ „ВЕСЕЛА ВЕШТИЦА НИКА И ЗЛА КЈАРА“ ЛЕЛЕ СТОЈАНОВИЋ ПИСЦА ЗА ДЕЦУ ИЗ НИШКЕ БАЊЕ, ОБЈАВЉЕНА ЈЕ КРАЈЕМ ЈАНУАРА

216
0

Млади читаоци имали су прилике да упознају Веселу вештицу Нику у првој истоименој књизи. Нова књига доноси прегршт нових авантура, догодовштина и перипетија Веселе вештице Нике, мачке Веки, али и зле вештице Кјаре.

У градићу Шмеку је све лепо јер се о добром расположењу брине Весела вештица Ника. Међутим, нема опуштања! Ника је добила од своје прапрапрапрабабе вештице Веселе Добрице нови ЗАДАТАК.

Зле вештице са Мрачних језера не могу да поднесу весеље и радост па ће се  послужити свим средствима да растуже људе. Након борбе против негативне магије, уследиће и сукоб са злом вештоцом Кјаром.

А колико је зла, грозна и безобзирна зла вештица Кјара говори нам и одломак из књиге:

„Та злоћа грозоза возила је најновији мини модел метле, са погоном на бензин и остављала огроман облак црног дима за собом, загађујући животну средину, и све то из ината, а на своју радост. Да објасним, вештичје метле као превозно средство не загађују животну средину јер су еколошки производ за разлику од метли које користе зле вештице са Мрачних језера…..„

Нове смехотресне авантуре Веселе вештице Нике и њене мачке Веки доказаће вам да је највећа магија чињење добрих дела и да добро увек побеђује зло.

Књигу је обогаћена лепим илустрацијама  Александре Илић.

Лела Стојановић је рођена и живи у Нишкој Бањи. Члан је Удружења драмских писаца Србије и Удружења књижевника Србије.Објавила је књиге песама за децу „Зелени облак„(1999), „Најлепши осмех„(2008), „Оаза среће„(песме на тему екологије 2009), „Константин Велики„ ( сликовница 2013) и  „Весела вештица Ника„ ( роман за децу – Лагуна 2017).

Аутор је многобројних позоришних текстова за дечју сцену, играних у земљи и региону.

 

SAŠA BOOKS

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here