Home Predstavljamo NOVA KNJIGA ZA DECU LELE STOJANOVIĆ “ANJIN SVET”

NOVA KNJIGA ZA DECU LELE STOJANOVIĆ “ANJIN SVET”

127
0

Od 6.februara u prodaji je nova knjiga za decu Lele Stojanović “Anjin svet” u izdanju Lagune. Knjiga nosi snažnu poruku ’’Prihvati sebe takvim kakav jesi.’’ ’’Anjin svet’’ je topla, optimistična priča o suočavanju s problemima i predrasudama, koja nas uči da su hrabrost, odlučnost i prihvatanje, najpre sebe, a onda i drugih, put koji vodi do istinske sreće.

Anja ne čuje i ne može da govori. Da bi joj škola za gluvoneme bila bliže sa roditeljima će se preseliti u drugi grad. A svaka promena nosi sa sobom i nove izazove. Ipak, Anjina otvorenost i iskrenost, životna radost koju nosi u sebi i neizmerna podrška brižnih roditelja i duhovite bake pomoći će joj da stekne nove prijatelje i uspe u poduhvatima koji na prvi pogled izgledaju neizvodljivo.

Priča o devojčici Anji jednostavno je rešila da se ispriča, otkrila nam je autorka.

’’Još kao dete susrela sam se i odrastala zajedno sa osobama oštećenog sluha i govora. Iz tog perioda nosim pregršt divnih uspomena. Iznova bi me sva ta deca zadivila svojom upornošću, optimizmom i neustrašivošću. Najveća prepreka za stvarnu sreću je prihvatiti sebe takvu kakva jesi. Anja je uspela da to učini i od tada je njen život mnogo lepši i bolji. Verujem da će se mnogi mladi čitaoci zabaviti ali i dosta toga naučiti čitajući knjigu. Da će mnogima dati snagu da se izbore sa svojim problemima i predrasudama.U knjizi se umesto ilustracija nalaze slova dvoručne azbuke znakovnog jezika a sve sa namerom da čitaoci nauče azbuku i tako upoznaju i približe se Anjinom načinu komunikacije.’’

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here